Actualitate

Kabul: Cel puţin 12 morţi, printre care nouă străini, într-un atentat sinucigaş. O grupare insurgentă susţine că este răspunsul la difuzarea filmului antiislam

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/18/kabul.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel puţin doisprezece oameni, printre care nouă străini, au murit într-un atentat sinucigaş comis la Kabul, pe o şosea care duce spre aeroportul internaţional. Grupul insurgenţilor afgani Hezb-e-Islami a revendicat atentatul, afirmând că este vorba despre răspunsul său la difuzarea unui film antiislam, scrie Mediafax.

Potrivit şefului poliţiei din Kabul, "a avut loc un atac asupra unui microbuz care transporta străini".


Potrivit unui ultim bilanţ furnizat de autorităţile afgane, 12 persoane, nouă străini şi trei afgani, au murit în atentatul sinucigaş comis la Kabul.

O sursă din domeniul securităţii a afirmat că străinii lucrau lucrau  pentru o firmă de securitate la aeroportul din Kabul.


Grupul insurgenţilor afgani Hezb-e-Islami a revendicat atentatul sinucigaş comis marţi la Kabul, afirmând că este vorba despre răspunsul său la difuzarea unui film antiislam.

Un purtător de cuvânt al acestei grupări, a doua ca importanţă după cea a talibanilor, Zubair Sidiqi, a declarat telefonic pentru AFP că atacatorul sinucigaş a fost o femeie.


ISAF, forţa NATO în Afganistan, a confirmat atacul, precizând că "deocamdată, nu există date care să arate că printre victime s-ar afla membri ai săi".

Atacul a avut loc în jurul orei locale 6.30 (5.00, ora României) pe o şosea ce duce la aeroport.


Acesta este cel de-al doilea atac comis la Kabul în ultimele zece zile. La 8 septembrie, un adolescent s-a aruncat în aer în apropierea cartierului general al ISAF, provocând moartea a cinci persoane şi rănirea altor şase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter