Actualitate

Înregistrare video cu libienii care încearcă să îl salveze pe ambasadorul american

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/17/libieni-ambasador.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />O înregistrare video ce a apărut duminică prezintă mulţimea care scoate corpul imobil al ambasadorului american în Libia Christopher Stevens pe o fereastră a consulatului din Benghazi, după ce acesta a fost atacat de militanţi islamişti, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Înregistrare realizată de un amator prezintă o fereastră înaltă şi îngustă care pare aceeaşi pe care au descris-o martorii oculari ca fiind locul prin care a fost scos ambasadorul.


Martorii au declarat că locuitorii au forţat fereastra şi l-au găsit pe Stevens, pe care l-au scos afară şi l-au dus la spital. În înregistrare, nimeni nu spune nimic care să indice rea-voinţă.

"Vă jur, este mort", se aude un libian care îl examinează. "Scoate-l afară, omule! Scoate-l afară", spune altul.


"Bărbatul este viu. Daţi-vă la o parte", strigă alţii. "Scoate-l afară, omule". "Mişcaţi-vă, mişcaţi-vă, este în viaţă!", se aude ulterior. "Viu, viu! Allah este mare", scandează mulţimea, în timp ce cineva cere ca Stevens să fie dus la o maşină.

Ambasadorul a fost dus la spital, unde un medic a încercat să îl resusciteze, dar acesta ar fi fost deja mort când a ajuns. Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter