Actualitate

Urs împuşcat în Dâmbovița. Autoritățile cercetează dacă este „ursul ucigaș”

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/urs.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ursul împuşcat, sâmbătă seară, în localitatea Pietroşiţa era turbat, arată primele rezultate ale autopsiei, a anunţat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, care a susţinut că animalul este cel care cu o zi în urmă a atacat trei oameni.

„Nu există nicio îndoială că ursul este cel care a atacat şi avem confirmarea că avea rabie. Faptul că a atacat ziua, şi acolo unde lucrau oameni, arată că avea un comportament agresiv”, a spus şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.


El a precizat că ursul este cel care a atacat trei persoane.

Conform sursei citate, în zona în care au avut loc incidentele au mai fost cazuri de rabie, stabilindu-se, astfel, împreună cu specialiştii, că aceasta este o „zonă rabigenă”.


În aceste condiţii, ca primă măsură a fost stabilită carantina, fiind instituită o zonă de supraveghere pe o porţiune de 10 kilometri şi o zonă de protecţie pe o porţiune de 30 de kilometri.

Un bătrân de 71 de ani a murit, iar o femeie în vârstă de 55 de ani a fost rănită, după ce au fost atacaţi de un urs. Femeia, care este rudă a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse, dar „este într-o stare generală bună”, afirmau medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, unde a fost internată aceasta.


Incidentele au avut loc sâmbătă, într-un interval de aproximativ şase ore, în judeţul Dâmboviţa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter