Actualitate

Cabinetele medicale şi stomatologice şcolare primesc aparatură nouă

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/02-cabinet medical deschidere centru medical de permanenta rp 04.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cele 49 de cabinete medicale şcolare şi studenţeşti primesc, odată cu începerea noului an şcolar, aparatură medicală în valoare de 300.000 lei.

 


Primăria municipiului Cluj-Napoca a investit fonduri bănești importante pentru dotarea cu aparatură medicală a cabinetelor medicale şcolare şi studenţeşti.

„Deoarece am constat că o parte dintre cabinetele medicale nu erau dotate corespunzător, s-au achiziţionat aparate de măsurat glicemia şi colesterolul, tensiometre precum şi alte dotări tehnice în valoare de 300.000 de lei pentru toate cele 49 de cabinetele medicale şcolare si studenteşti. Aparatura va fi distribuită la începutul anului şcolar”, au declarat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.


Aparate vechi de 20 de ani în cabinetele stomatologice

Au fost alocate fonduri şi pentru cabinetele stomatologice şcolare deoarece dotările acestora erau uzate, unele dintre ele fiind în funcţiune şi de 20 de ani. Pentru aceste cabinete, Primăria are în derulare achiziţia de echipamente moderne pentru 17 cabinete stomatologice şcolare (16 în funcţiune şi unul care se va deschide la solicitarea Seminarului Teologic Ortodox). Valoarea echipamentelor care vor fi instalate în această toamnă, după finalizarea procedurii aflate în derulare, este de 700.000 de lei.


Potrivit Biroului Mass-Media, sunt în curs de achiziţie echipamente de protecţie si lucru pentru medici şi asistente medicale, în valoare de 43.000 de lei.

Pe viitor, laborator de radiologie stomatologică


Primăria Cluj-Napoca are în vedere, pe viitor, crearea unui laborator de radiologie stomatologică unde să aibă acces, în regim de gratuitate, elevii, studenţii şi cazurile sociale din Cluj-Napoca.

La începutul anului universitar, vor fi organizate acţiuni de screening în complexele studenţeşti din Observator şi Haşdeu la care va participa tot corpul medical din cabinetele studenţeşti. Tema acestuia este depistarea factorilor de risc care determină bolile cardiovasculare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter