Actualitate

Cererea lui Mureşan de a fi eliberat pentru înmormântarea fiului va fi analizată vineri sau luni

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/05_mai/29/05-ioan-avram-muresan.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cererea fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan de a fi eliberat temporar din închisoare pentru a participa la înmormântarea fiului său va fi analizată vineri sau luni, după ce reprezentanţii Penitenciarului Gherla au primit prin fax un act doveditor al morţii lui Dan Mureşan, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că un act doveditor al decesului lui Dan Mureşan a ajuns la penitenciar prin fax, miercuri seară, însă documentul nu este în limba română.


"Analiza solicitării lui Mureşan de obţinere a permisiunii de ieşire din penitenciar pe perioadă determinată va fi analizată de o comisie specializată după ce vor exista toate documentele necesare, comisia urmând să se întrunească vineri sau luni", a declarat Chiorean.

Potrivit unor surse locale, slujba de înmormântare a lui Dan Mureşan va avea loc marţi, de la ora 13.00, la Biserica Sfântul Anton din Baia Mare. Fiul fostului ministru al Agriculturii va fi înmormântat în cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare.


Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, care ispăşeşte şapte ani de închisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat întreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului său, găsit mort într-un apartament din Kenya.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Ovidiu Chiorean, declara, marţi, că Ioan Mureşan a depus o cerere de întrerupere temporară a pedepsei pentru a participa la înmormântarea fiului său. La acel moment, solicitarea nu fusese analizată, întrucât nu erau depuse actele doveditoare.


Într-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Mureşan spunea că a aflat despre moartea fiului său în timp ce se afla la slujba de duminică, fiind anunţat de către soţia sa.

El afirma că fiul său urmase cursurile mai multor şcoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firmă din SUA în domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani şi a fost trimis în diferite ţări. Mureşan povestea că apoi fiul său a început să lucreze pentru o firmă din Anglia, din acelaşi domeniu, el conducând Departamentul electoral, iar în Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidenţiale. Mureşan mai spunea că soţia sa a plecat în Kenya pentru a se ocupa de formalităţi.


Ioan Avram Mureşan se află în Penitenciarul Gherla după ce a fost condamnat, în luna mai, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter