Actualitate

Pompierii şi-au sărbătorit ziua în Piaţa Unirii

<p> </p> <p /><strong><img src="documente/stories/09_septembrie/14_ziua/ziua%20pompierilor%20rp%2005.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ziua Pompierilor, marcată în fiecare an în 13 septembrie, a fost sărbătorită, ieri, în Piaţa Unirii. Au fost expuse maşinile de intervenţie şi echipamente, cei mai interesaţi fiind copiii. </strong>

Clujenii au putut să vadă ieri, în centrul oraşului, cum funcţionează echipamentele din dotarea maşinilor de pompieri, SMURD şi descarcerare. Cei mai interesaţi au fost copiii care au primit explicaţii din partea pompierilor despre tehnica folosită pentru intervenţii, au fost lăsaţi să încerce chiar ei unele echipamente şi să urce la volanul maşinilor de pompieri.

Expoziţia tehnicii de intervenţie a fost organizată cu ocazia Zilei Pompierilor, sărbătorită în fiecare an în 13 septembrie.


La eveniment a participat şi primarul Emil Boc care le-a mulţumit pompierilor pentru munca pe care o depun în fiecare zi pentru salvarea vieţii clujenilor. „13 septembrie e o zi pe care cu toţi o avem în memorie ca fiind Ziua Pompierilor, o zi în care ne amintim şi, în acelaşi timp, le mulţumim acelora care îşi pun viaţa în pericol ca să ne salveze vieţile. Pentru aceasta, merită respectul şi aprecierea noastră. Îi asigurăm în continuare de sprijinul nostru şi de respectul comunităţii pentru faptul că în fiecare zi îşi pun vieţile lor în pericol ca să le salveze pe ale noastre”, a declarat Boc.

În Piaţa Unirii a fost prezent şi generalul Vasile Şomlea, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. „Este o zi mai aparte pentru noi, este un moment în care facem un scurt bilanţ al instituţiei, modul în care a evoluat şi eu cred că noi am reuşit să arătăm că am evoluat în aceşti ani”, a afirmat Şomlea.


În ceea ce priveşte timpul de răspuns, s-a ajuns în medie, pe SMURD la o medie de 9 minute, iar pentru incendii şi alte misiuni, aproximativ 18 minute.

Ultimele Stiri
abonare newsletter