Actualitate

80% dintre români au probleme dentare

<p /><strong /><img src="documente/stories/04_aprilie/21_ziua/dentist23-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În Romania, conform unui studiu elaborat de Ipsos Marketing cu privire la starea de sănătate orală, igiena dentară se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinți. Aproape 80% dintre respondenți au probleme dentare și apariția cariilor este cea mai frecventă afecțiune.

Studiul relevă faptul că 4 din 10 persoane prezintă probleme cauzate de placa dentară bacteriană, iar 3 din 10 au respirația urât mirositoare și dinți sensibili. Cele mai frecvente simptome pentru dinți sensibili sunt durerile apărute în momentul în care mănâncă produse reci sau calde (91%), urmate de durerea produsă de consumul produselor dulci/acre (50%) sau atunci când intră în contact cu aerul rece (47%). Cei cu probleme ale gingiilor au prezentat în cea mai mare parte sângerarea gingiilor după periaj, iritarea gingiei și inflamații ale acesteia.


„O igienă orală bună este esențială pentru calitatea vieții și pentru un corp sănătos”, a declarat prof. Kenneth Eaton, președintele Platformei Europene pentru o Igienă Orală mai Bună. „Rezultatele acestui studiu confirmă cercetările noastre anterioare și demonstrează existența unor diferențe semnificative în ceea ce privește obiceiurile și nivelul de cunoștințe despre normele de igienă orală ale persoanelor intervievate. Tratamentele bolilor cavității bucale sunt costisitoare, dar netratarea acestora crește riscul asociat diabetului, bolilor cardiovasculare sau cancerului”, afirmă prof. Eaton.

Ultimele Stiri
abonare newsletter