Actualitate

Produse de patiserie cu mucegai, descoperite de Protecţia Consumatorilor

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/patiserie.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />34 kilograme produse de patiserie, în valoare de 580 lei au fost retrase definitiv de la comercializare, din cauza neregulilor descoperite de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj.

De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare 383 kilograme de produse, în valoare de 6.227 lei. În cadrul verificării realizate de CJPC Cluj au fost controlaţi 38 operatori economici, la 25 dintre aceştia fiind semnalate abateri.


Au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi, în valoare de 21.000 lei şi 10  avertismente. Mircea Radu, comisarul şef al CJPC Cluj a declarat că au fost descoperite produse cu pete de mucegai, deşi se aflau în cadrul datei limită de consum stabilită de producător.

Spaţiile de depozitare a materiilor prime nu erau igienizate şi aveau resturi şi recipiente murdare, apa caldă curentă lipsea, existând riscul impurificării şi chiar contaminării alimentelor. Unii comercianţi nu afişau preţul într-o formă vizibilă, neechivocă, uşor de citit, iar alţii nu aveau afişate autorizaţiile de funcţionare.


Comisarii CJPC Cluj au mai descoperit şi că unii operatori economici nu indicau ingredientele cu potenţial alergen şi nu aveau înscrisă în lista ingredientelor utilizate a aditivilor, fără menţionarea numelui specific sau a codificării CE.

Ultimele Stiri
abonare newsletter