Actualitate

Ambasadorul american în Libia a fost ucis la Benghazi

<p style="margin-top:0px;margin-right:0px;margin-bottom:10px;margin-left:0px;padding-top:0px;padding-right:0px;padding-bottom:0px;padding-left:0px;" /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/libia.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ambasadorul american şi trei funcţionari ai consulatului au fost ucişi la Benghazi, a anunţat miercuri un oficial libian.

"Ambasadorul a fost ucis, la fel şi trei funcţionari", a declarat adjunctul ministrului de Interne Wanis al-Sharef. Moartea lui Stevens a fost confirmată printr-un mesaj pe Twitter de către vicepremierul libian, Mustafa Abu Shagur.


Manifestanţi armaţi au tras marţi cu lansatoare de rachete asupra consulatului american de la Benghazi (estul Libiei), ucigând un american, pentru a denunţa un film considerat ofensator la adresa Islamului, au declarat pentru AFP surse din cadrul ministerului libian de Interne.

"Suntem profund întristaţi de această pierdere", a declarat Secretatul de Stat american Hillary Clinton, adăugând că Washington lucrează alături de diferite state din întreaga lume pentru a proteja misiunile sale diplomatice după violenţele din faţa ambasadei americane din Egipt şi atacul de la consulatul din Benghazi de marţi, ziua comemorării atentatelor de la 11 septembrie 2011 din Statele Unite.


Manifestanţii armaţi au atacat consulatul american de la Benghazi, în estul Libiei, pentru a denunţa un film ofensator la adresa Islamului.

Atacatorii protestează faţă de acelaşi film denunţat de mii de egipteni, majoritatea salafişti, care au manifestat marţi în faţa ambasafei americane de la Cairo, înainte de a da jos steagul american şi a-l înlocui cu unul islamic.


Filmul “Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), care a declanșat marți manifestaţiile antiamericane în Egipt şi Libia, este semnat de un israeliano-american și descrie islamul ca un “cancer".

Ultimele Stiri
abonare newsletter