Actualitate

Ameninţarea Al-Qaida pentru americanii musulmani: Pregătiţi-vă pentru holocaust

<p /><strong /><span style="margin: 0px; padding: 0px; position: static; cursor: auto; color: #333333; text-decoration: none; border: medium none;" /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/alqaida.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Al-Qaida a difuzat o înregistrare video în ziua comemorării atentatelor din 11 septembrie în care reţeaua extremistă acuză Statele Unite că pregătesc un "<em>holocaust</em>" împotriva americanilor musulmani, au anunţat miercuri centrele de supraveghere a site-urilor islamiste.

Înregistrarea video a fost difuzată de forumurile de promovare a jihadului, potrivit site-urilor IntelCenter şi SITE. Aceasta conţine intervenţiile liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, şi purtătorului său de cuvânt american Adam Gadahn.


Gadahn respinge afirmaţiile preşedintelui Barack Obama potrivit cărora Statele Unite nu sunt în război împotriva islamului. "America este univocă în opoziţia sa faţă de islam în calitate de sistem politic", a declarat el.

În ceea ce priveşte avioanele americane fără pilot folosite pentru eliminarea oficialilor Al-Qaida, Adam Gadahn declară: "Astăzi, americani musulmani sunt ucişi în Yemen, mâine vor fi ucişi la New York şi Los Angeles. Pregătiţi-vă pentru holocaust".


Există şi alţi oficiali ai reţelei care apar în această înregistrare video de 90 de minute realizată în arabă, engleză şi urdu.

Într-o altă înregistrare video difuzată luni, Ayman Al-Zawahiri a confirmat moartea ajunctului său, Abu Yahya al-Libi, în bombardamentul realizat de un avion fără pilot la 4 iunie, în regiunea pakistaneză Waziristanul de Nord, de la frontiera afgană.


Zawahiri i-a succedat lui Osama ben Laden la conducerea reţelei extremiste. "Creierul" operaţiunilor şi principalul purtător de cuvânt al Al-Qaida, el este de acum cel mai căutat om din lume. Autorităţile americane oferă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru el.

Născut în 1978 în sudul Californiei, Gadahn s-a convertit la islam şi a apărut în mai multe înregistrări video ale Al-Qaida începând din 2004. Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter