Actualitate

Noi speranţe pentru supraponderali: pofta de mâncare este reglată de un hormon

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/supraponderali.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Senzaţia de foame este reglată printr-un sistem complex, din care fac parte hipotalamusul şi cortexul cerebral, însă şi hormonii joacă un rol important, scrie Agerpres.

Cercetătorii de la Clinica universitară de medicină internă din Viena au demonstrat că Ghrelin, un hormon din tractul stomaco-intestinal, apare în dozaje diferite la oamenii graşi şi la cei slabi, determinând astfel variaţiile de greutate, relatează cotidianul Der Standard.


Membrii echipei de cercetători speră ca, odată cunoscut acest lucru, să se poată crea medicamente care să stimuleze apetitul persoanelor foarte slabe - cum ar fi suferinzii de cancer sau bătrânii -, respectiv să se inhibe senzaţia de foame la cele supraponderale.

În prezent, echipa de cercetători condusă de Anton Luger lucrează la identificarea centrilor cerebrali care se activează în momentul în care o persoană percepe senzaţia de foame şi cum pot fi influenţaţi aceşti centri. Primele rezultate vor fi prezentate în cadrul celui de-al 15-lea Congres al Asociaţiei Europene de Neuroendocrinologie (ENEA) din Viena.

Foto: www.facebook.com

abonare newsletter