Actualitate

O nouă victorie împotriva clasei pregătitoare

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/clasa pregatitoare.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Proiectul de lege pentru completarea alin.(3) al art.361 din Legea nr.1/2011-Legea Educaţiei Naţionale iniţiat de deputatul independent Mircia Giurgiu, a fost adoptat ieri, 10 septembrie 2012 de Camera Deputaţilor.

Potrivit acestui proiect nu există spaţii aferente desfăşurării activităţilor didactice şi nici dotări specifice cerinţelor nivelului vârstei copiilor care ar trebui să urmeze cursurile clasei premergătoare.


Legea a fost adoptată tacit şi a fost trimisă la Senat, camera decizională. Datorită amânărilor repetate legea nu va putea intra în vigoare începand cu anul şcolar 2013-2014.

Al doilea proiect de lege care a fost adoptat tacit în Camera Deputaţilor, se referă la deţinerea funcţiile de rector şi prorector al unei instituţii de învăţământ superior de stat sau privat functii care sunt incompatibile cu funcţiile de conducere în cadrul unor formaţiuni politice sau de demnitate publică.


Foto: www.facebook.com


Citiţi şi: Clasa pregătitoare: Cluj - Clase cu 30 de elevi sau amenajate în grădiniţe din lipsă de spaţiu în şcoli

abonare newsletter