Actualitate

Ministrul de Interne al Franţei, Manuel Valls, discută dosarul romilor: Franţa nu poate primi toată mizeria Europei

<p><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/11/manuel valls.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /><img src="http://eu2.madsone.com/ad/100231258574167178301/61dd1af645f4dbd1/mads.gif" border="0" alt="ad" /><strong>Franţa "<em>nu poate primi toată mizeria lumii şi a Europei</em>", a afirmat marţi, referitor la dosarul romilor, ministrul francez de Interne Manuel Valls, aşteptat miercuri în România, alături de colegul său însărcinat cu Afacerile Europene, Bernard Cazeneuve, relatează AFP. </strong></p>

 


"Franţa nu poate găzdui toată mizeria lumii, dar trebuie să-şi asume responsabilitatea sa", declarase în 1989 socialistul Michel Rocard, când era prim ministru. Franţa "nu poate primi toată mizeria lumii si a Europei", a afirmat Manuel Valls, răspunzând unei întrebări despre problematica romilor şi reluând în parte afirmaţiile fostului premier Michel Rocard.

"Astăzi, nu ne putem permite să primim toate aceste populaţii care sunt adeseori damnate pe Terra, care sunt persecutate în ţările lor, care sunt discriminate", a declarat Valls pentru BFMTV si RMC. Franţa "îşi asumă obligaţiile sale în materie de azil, în materie de integrare, dar mesajul este clar: fermitatea", a adaugat acesta.


"Vor exista cu siguranţă înainte de sfârşitul lunii septembrie 7.000 de români sau bulgari care vor fi fost întorşi în ţările lor prin intermediul sistemului de ajutor", a continuat ministrul, care a recunoscut însa că există "şi alţii care au revenit" în Franţa. Populaţia de tigani din Franţa este estimată la circa 15.000 de persoane.

Manuel Valls va vizita România miercuri, alături de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve. "Esenţial este să găsim soluţia la nivel european", a precizat Valls.


Foto: www.facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter