Actualitate

UPDATE: Patru tineri din Cluj, ARESTAȚI ÎN INDONEZIA

<h2><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/10/03 cei-patru2.jpg" border="0" /></h2> <h2>Titel Maghiar, Ionuț Maghiar,  Sergiu Berci și Denis Daniel Ross au fost arestaţi în Indonezia, în noaptea de 7/8 septembrie, pentru răspândirea de Biblii.</h2> <h2 /><strong />

Este vorba despre Titel Maghiar de 38 de ani, Ionuț Maghiar, de 33 de ani, Sergiu Berci, de 35 de ani și Denis Daniel Ross, de 36 de ani, informează www.orizonturieterne.ro. Conform sursei citate, Titel Maghiar și Ionuț Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012. Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuț Maghiar este programată pentru 13 octombrie.

Titel și Ionuț s-au născut în Suceava, mama lor fiind din Voitinel, dar locuiau în Cluj. Împreună cu ei au mai fost arestați încă doi tineri care erau din Alba-Iulia, dar locuiau tot în Cluj, numele lor fiind Sergiu Berci și Denis Daniel Ross.

UPDATE - Familiile tinerilor nu au încă nicio veste de la ei, iar logodnica unuia dintre ei spune că a aflat despre arestare de pe internet.

În noaptea de 7/8 septembrie, patru tineri din Cluj care lucrează împreună ca misionari la The Christian and Missionary Aliance, cu sediul în statul Colorado USA, au fost arestaţi, în Indonezia în timp ce încercau să răspândească Biblii în Indonezia.


Patru tineri din Cluj care se aflau în Indonezia, insula Maluku, în Ambon, ca misionari ai The Christian and Missionary Aliance, cu sediul în Colorado, SUA au fost arestaţi din cauză că au făcut o tranzacţie cu biblii, cu scopul de a propovădui creştinismul. Trebuie subliniat că cei patru tineri se află într-o ţară a cărei populaţie este peste 80% musulmană, iar conflictele interreligioase sunt frecvent întâlnite. Doar 5% dintre indonezieni sunt protestanţi, religia căreia aparţin tinerii arestaţi şi 3% sunt romano-catolici.

Cine sunt cei patru tineri arestaţi

Titel Maghiar de 38 de ani, Ionuț Maghiar, de 33 de ani,  Sergiu Berci, de 35 de ani și Denis Daniel Ross, de 36 de ani sunt la această oră închişi în Indonezia. Potrivit revistei Orizonturi Eterne, Titel Maghiar și Ionuț Maghiar aveau planificat să se căsătorească în luna octombrie 2012. Nunta lui Titel Maghiar este programată pentru 6 octombrie, iar nunta lui Ionuț Maghiar este programată pentru 13 octombrie. Titel și Ionuț s-au născut în Suceava, mama lor fiind din Voitinel, dar locuiau în Cluj. Ceilalţi doi colegi ai tinerilor sunt Sergiu Berci, din Bistriţa, şi Denis Daniel Ross, din Alba-Iulia, dar locuiesc tot în Cluj.


Conform sursei citate, Titel Maghiar ar mai fi fost închis în Indonezia patru luni, în anul 2009, tot pentru tranzacții de Biblii.

Anul acesta, cei patru au mai făcut o acţiune de răspândire de biblii, în luna august, în Jakarta şi au reuşit.


Logodnica lui Titel a aflat vestea de pe internet

Geanina Giula, logodnica lui Titel Maghiar spune că a aflat despre arestarea lui de pe internet. „Mai mult decât este anunţat pe internet nu pot să vă spun nimic pentru că nu am primit alte informaţii. Chiar la amiază am vorbit cu tatăl lui, dar nu a primit nici un raspuns încă de acolo. Tot ce ştiu este că a plecat să ducă biblii acolo cu încă trei băieţi, iar faptul că l-au arestat am citit şi eu pe internet. De la el nu am mai primit nici un răspuns”, a afirmat pentru monitorulcj.ro, Geanina Giula, prin intermediul unui mesaj pe o reţea de socializare.

Vineri află dacă sunt sau nu eliberaţi

Conform revistei Orizonturi Eterne, în cursul zilei de ieri, un alt misionar român împreună cu un indonezian a încercat să îi viziteze pe cei patru în închisoare, dar nu li s-a permis accesul. Aceştia au aflat că vineri, 14 septembrie 2012, cei patru clujeni vor fi cercetați, zi în care vor afla dacă vor fi eliberați sau rămân în închisoare.



 

Scrisoare către preşedintele Băsescu şi Guvern

Pentru eliberarea tinerilor închişi în Indonezia a fost trimisă o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, fostul preşedinte interimar Crin Antonescu, Ministerul de Externe şi câţiva deputaţi. Prin această scrisoare se solicită conducerii statului să intervină urgent pentru eliberarea tinerilor.


 


 

Creştini bătuţi şi trimişi la închisoare

Potrivit presei centrale, la începutul acestui an, an ateu din Indonezia risca pedeapsa cu închisoarea după ce a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care afirma că Dumnezeu nu există. Înainte de arestarea sa, bărbatul a reuşit să scape cu viaţă după ce a fost atacat de mai multe persoane, înfuriate din cauza declaraţiei sale. Pedeapsa cu închisoarea pentru blasfemie poate ajunge până la cinci ani.

În acest an a fost semnalat un alt caz al unui cult religios care a fost linşat de un grup numeros de musulmani.

abonare newsletter