Actualitate

300 de greco-catolici clujeni, la o PROCESIUNE de Sfânta Maria

<p><strong>Circa 300 de credincioşi greco-catolici au participat, sâmbătă, la o procesiune-pelerinaj organizată cu ocazia Sărbătorii Naşterii Macii Domnului. </strong></p>

 


Procesiunea a început la Catedrala 'Schimbarea la faţă' şi s-a încheiat la Mănăstirea Maicii Domnului, situată la marginea municipiului Cluj-Napoca.
Credincioşii au avut în frunte un sobor de 12 preoţi, condus de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla. Ei s-au rugat şi au intonat cântece religioase pe parcursul celor circa cinci kilometri ai procesiuni.
Procesiunea a fost urmată de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată la Mănăstirea Maicii Domnului.
'Prima mare sărbătoare a anului liturgic în rit bizantin (al cărui început a fost la 1 septembrie) este Naşterea Maicii Domnului, fixată în calendarul liturgic în data de 8 septembrie. Este un prilej de a o cinsti pe aceea care se naşte, pentru a-L da lumii pe Hristos, Fiul lui Dumnezeu, devenind 'scară cerească pe care a coborât Dumnezeu' şi 'punte care trece la cer pe cei de pe pământ' (Rugăciunea Acatistului Maicii Domnului). Pentru credincioşii clujeni, şi nu numai, un mod minunat de a celebra Naşterea Preasfintei Fecioare Maria este oferit de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului, care organizează sărbătoarea Hramului Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în zilele de 7-8 septembrie 2012', arată Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla.

Ultimele Stiri
abonare newsletter