Actualitate

Învaţă alături de incubator107!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/07/12-07 pagina 12 - incubator107 1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ateliere de chitară, fotografie, timelapse, bune maniere şi nu numai – sâmbătă, 7 septembrie, la Nocturna incubator107 Cluj, la Casa TIFF.</strong>

Sâmbătă, 8 septembrie, imediat după ora 21:00, Casa TIFF (str. Universităţii nr. 6) va găzdui cea de-a 5-a ediţie a nocturnelor Incubator107 Cluj. Curioşii vor putea învăţa tehnici de chitară, de fotografie, de decorare a hârtiei, de bune maniere, dar şi de timelapse şi comunicare prin muzică.

Ce înseamnă incubator107?


Potrivit organizatorilor, Incubator107 este „locul în care oricine poate învăţa pe oricine orice”. Un proiect iniţiat la Bucureşti de către asociaţia Macaz, ideea din spatele incubator107 a fost adusă pentru prima dată la Cluj-Napoca în primăvara acestui an, de către grupul de tineri entuziaşti ce formează asociaţia Apertura. Incubator107 caută să încurajeze în oameni dorinţa de a învăţa de la alţii şi de a-i învăţa pe alţii, creând o comunitate de oameni creativi care fac schimb de experienţă şi de idei.

Cum funcţionează incubator107?


În fiecare lună, membrii incubator107 Cluj pregătesc o serie de ateliere tematice. Spre exemplu, în prima lună de existenţă la Cluj, în mai 2012, meşterii incubator107, cum sunt numiţi cei care au ţinut timp de o lună atelierele, au pregătit cursuri interactive de improvizație şi creativitate, desen, scenariu de film, cosmetice bio, decoupage (tehnica şerveţelului), dans sportiv, reciclare (re)creativă, book art, scriere japoneză şi jonglerie.

Fiecare lună calendaristică de la incubator107 începe cu o aşa-numită Nocturnă. Aici, meşterii au la dispoziţie o noapte întreagă pentru a-şi prezenta atelierele pe care le vor susţine în luna respectivă, iar curioşii au ocazia de a le încerca, rând pe rând. Invitaţii vin cu merinde făcute în casă, trec, până în zori de zi, din experienţă în experienţă, şi se înscriu la atelierele care i-au convins.


Prima Nocturnă de toamnă incubator107 Cluj

Nocturna incubator107 Cluj pe septembrie va avea loc sâmbătă seară, la Casa TIFF. Începând cu ora 21:00 şi până în zorii zilei de duminică. Cei interesaţi vor putea participa la un maraton de ateliere de diverse tipuri. Viitorii „învăţăcei” vor putea învăţa de la meşteri cum să-şi confecţioneze carneţele unicat din hârtie colorată folosind o tehnică specială de colorare şi decorare a hârtiei, dar vor putea afla şi cum se promovează un proiect ori o afacere online. Vor afla noţiuni de bază despre chitară, cum funcţionează ea, tehnici şi tipuri de chitare. dar şi cum să realizeze fotografii care să spună poveşti.Cum să dilate ori să comprime timpul într-un timelapse, dar şi cum să comunice prin muzică improvizată. Vor putea lua notiţe de la consultanţi de bune maniere, dar şi de la recruiteri din firme de resurse umane.


La miezul nopţii, participanţii vor lua o pauză de la „lecţii” şi se vor lăsa purtaţi pe ritmuri de jazz pe melodiile trupei clujene Junetrip. De asemenea, vor putea savura din bunătăţile pregătite de membri incubator107 Cluj. Printre acestea, şi tradiţionalul mălai cu lapte – nu degeaba Nocturna pe septembrie se intitulează „Cucuruz”.

Participarea la la Nocturna incubator107 este gratuită, dar se recomandă donarea unei sume minime de 20 de lei, care să permită asociaţiei Apertura să organizeze şi alte astfel de evenimente. Mai multe detalii despre incubator107 pot fi găsite pe site-ul proiectului, www.incubator107.com, iar despre evenimentele din Cluj-Napoca pe pagina oficială de Facebook facebook.com/Incubator107Cluj.


 

 

abonare newsletter