Actualitate

Resfințirea bisericii din satul clujean Legii

<p /><strong />Slujba de târnosire a bisericii din filia Legii, parohia clujeană Petea, a fost oficiată duminică, 2 septembrie 2012 de către PS Vasile Someşanul începând cu ora la ora 9:30, urmată apoi de Sfânta Liturghie arhierească, într-un sobor de 10 preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii preotul Paroh Nicolae Salvan a primit distincţia de sachelar, iar cei care au contribuit la construirea locaşului de cult au primit diplome de aleasă cinstire, pentru a le răsplăti eforturile și jertfelnicia depusă în rectitorirea bisericii.
În cuvântul său  de învăţătură Preasfințitul Episcop Vasile le-a vorbit celor prezenţi despre legătura dintre boală sau suferinţă şi păcat: „De mai bine de două mii de ani de la faptul dumnezeiesc al întrupării Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care a venit în lume să frângă, să zdrobească păcatul şi puterea morţii şi a iadului, ca să ne dăruiască nouă bucuria de a fi Dumnezeu în această viaţă şi în veşnicie, încă în lume continuă lucrările izvorâte din mândrie despre care Părinţii Bisericii spun că este izvorul şi rădăcina tuturor păcatelor. Ne confruntăm cu ura, cu invidia, cu mânia, cu cearta, cu clevetirea, cu egoismul. Ne confruntăm cu suferinţele care vin din cauza patimilor stârnite de beţie, de desfrâu şi de uitarea de datoriile noastre creştineşti”.


Biserica din satul clujean Legii a fost adusa în anul 1929 din parohia Buneşti. Locaşul de cult a fost ridicat de meşteri lemnari necunoscuţi în timpul păstoririi vrednicului de pomenire episcopul Nicolae Ivan, întâiul arhipăstor al reinfiinţatei Episcopii a Vadului, Feleacului şi Clujului.

În anul 2010, biserica din lemn cu hramul Sf. Ierarh Nicolae a intrat într-un amplu proces de renovare. A fost refăcut exteriorul, dar şi interiorul locaşului de cult. Potrivit părintelui paroh Nicolae Salvan a fost refăcută parţial şi pictura bisericii, de către pictorul Gheorghe Dezso din localitatea Geaca.


Lucrările de reparaţii de la biserica din satul Legii au fost finalizate în cursul acestui an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter