Actualitate

Consfătuirea anuală a profesorilor de religie din judeţul Cluj

<p /><strong />Întâlinirea semestrială a profesorilor de religie din județul Cluj a avut loc Joi, 6 septembrie, începând cu ora 10, în aula „Nicolae Colan” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca în prezenţa Înaltpreasfinţitului Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

La consfătuire au luat parte, alături de Mitropolitul Andrei Inspectorul Şcolar General, Valentin Cuibus, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, pr. prof. univ. Vasile Stanciu, Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. conf. Ştefan Iloaie, şi Directorul seminarului Teologic, pr. Liviu Vidican-Manci.


Consfătuirile au avut două părţi. Cea dintâi s-a desfăşurat de la ora 10 la ora 12, în prezenţa invitaţilor speciali. Cu această ocazie le-a fost prezentat cadrelor didactice noul inspector de religie al judeţului Cluj, profesorul Marian Sidon. Coordonatele discuţiilor primei părți a întâlnirii au vizat aducerea la cunoștință informaţiilor primite la consfătuirea naţională a inspectorilor de religie desfăşurată la Sarmisegetusa în perioada 3-5 septembrie anul aceasta. Totodată, în cadrul acestei secţiuni, domnul conf. univ. Cătălin Glava de la Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca a susţinut un scurt referat.

În partea a doua a zile a avut loc cea de a doua secţiune a consfătuirii, care a inclus discuţii organizatorice, a fost stabilită structura şi reorganizarea cercurilor metodice, au fost numiţi profesorii metodişti şi s-a stabilit consiliul consultativ al disciplinei, care funcţionează pe lângă inspectoratul şcolar judeţean.

abonare newsletter