Actualitate

Boc promovează proiectul „Cluj-Napoca Capitală Culturală”

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/03_martie/21/12-panorama%20cluj%20%20td%2011.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc efectuează, în perioada 5-9 septembrie, o vizită în oraşul Rotherham, din Marea Britanie, oraş înfrăţit cu Cluj-Napoca, precizează reprezentanţii municipalităţii.

Boc răspunde astfel invitaţiei oficiale de a participa la manifestările organizate de municipalitatea din Rotherham în anul aniversar 2012-2013 - anul Jubileului de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, marcat şi în cadrul zilelor oraşului, „Rotherham Show”.


„Această vizită este o bună ocazie de promovare a proiectului nostru de participare în competiţia pentru obţinerea statutului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Unul dintre principalele motoare ale acestui proiect se referă la obţinerea susţinerii unui număr cât mai mare de comunităţi europene, oraşele  înfrăţite jucând, astfel, în rol important in privinţa sprijinului pe care o pot oferi proiectului nostru“, mai susţin reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

Protocolul de înfrăţire între Rotherham şi Cluj-Napoca a fost semnat în octombrie 2006.


Zona Metopolitană a oraşului Rotherham a fost fondată în 1974, având o suprafaţă de 286.5 km² şi o populaţie de 257.300 locuitori. Localizat în partea sudică a regiunii Yorkshire, în Anglia, acest oraş este cunoscut pentru diversitatea comunităţii. În 2001 populaţia zonei urbane a Rotherham-ului era de 117.262. Actualul Lider al Consiliului Metropolitan este consilierul Roger Stone.

abonare newsletter