Actualitate

Ion Iliescu consideră că o nouă suspendare a preşedintelui este inoportună

<p><strong><img src="documente/stories/03_martie/04_ziua/ion-iliescu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PSD, Ion Iliescu, a afirmat miercuri seara că o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu nu este oportună în contextul actualei situaţii politice, informează Agerpres.</strong></p>

,,Nu cred că liberalii, în general (n.r. - vor o nouă suspendare). Cred că a fost o voce care s-a exprimat în această privinţă. Abia s-a încheiat un referendum. Ne ţinem numai de asemenea chestiuni? Mi se pare inoportun acum2, a declarat fostul preşedinte, la finalul unei lansări de carte.

Întrebat despre apariţia unor alianţe pe scena politică, Ion Iliescu a răspuns că nu ,,doreşte să facă niciun fel de consideraţii".


Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, marţi, că preşedintele Traian Băsescu nu a învăţat nimic din lecţia referendumului şi a susţinut că, dacă va continua în acelaşi mod, este un motiv să fie suspendat din nou din funcţie.

Recent, preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a afirmat că o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este posibilă şi chiar legitimă.


,,Românii doresc demiterea lui Traian Băsescu, iar articolul 95 din Constituţie permite fără nicio problemă declanşarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, dacă se va mai iniţia o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se desfăşoare la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poată fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetăţeni şi din raţiuni economice'', a spus liderul conservator, într-un interviu acordat AGERPRES.

Ultimele Stiri
abonare newsletter