Actualitate

Un sfert dintre şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/23/02%20scoli.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Aproape un sfert dintre şcolile clujene nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, marea majoritate fiind din mediul rural.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, în şedinţa Colegiului prefectural, că principalele probleme vizează lipsa apei curente şi potabile sau a instalaţiilor sanitare.


„Pentru anul şcolar 2012-2013 avem la nivel judeţean un număr de 686 de obiective unităţi şcolare din care au autorizaţie sanitară de funcţionare 521 de obiective - 75,94% la sută - şi 165 fără autorizaţie - 24,06%. Dintre obiectivele de învăţământ -grădiniţe, şcoli primare şi gimnaziale, licee şi colegii - care nu au autorizaţie, peste 93% sunt din mediul rural. Principalele cauze care au dus la neautorizarea unităţilor de învăţământ sunt lipsa apei curente sau potabile, a unor instalaţii sanitare – chiuvete – branşate la o reţea de apa potabilă şi lipsa unor toalete racordate la o reţea de canalizare sau la fose septice care să înlocuiască latrinele”, a precizat Valentin Cuibus.

El a mai spus că există posibilitatea ca mai multe unităţi şcolare neautorizate să primească autorizaţii sanitare de funcţionare provizorii.


La rândul său, prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, şi-a exprimat speranţa ca anumite probleme să fie rezolvate până la începerea anului şcolar.

„Să vedem în ce măsură şi primarii de comune sunt responsabili pentru rezolvarea acestei probleme”, a menţionat Gheorghe Vuşcan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter