Actualitate

Un desen de Raphael, evaluat la 24 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie în decembrie

<p /><strong /><span style="margin: 0px; padding: 0px; position: static; cursor: auto; color: #333333; text-decoration: none; border: medium none;" /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/05/raphael.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un desen în creion realizat de maestrul renascentist Raphael Sanzio va fi scos la licitaţie în luna decembrie, la Londra, iar preţul de vânzare estimat este cuprins între 16 milioane de dolari şi 24 milioane de dolari, au anunţat, marţi, reprezentanţii casei Sotheby's, arată Mediafax.

Desenul din secolul al XVI-lea "Cap de Apostol" este un studiu al maestrului italian pentru ultimul său tablou, "Apoteoza" (denumit în alte cercuri "Schimbarea la faţă"), care este expus la Muzeul Vaticanului din Roma. Desenul are dimensiunile de 38 centimetri x 28 centimetri şi este realizat în creion negru.


Doar două alte desene de Raphael, de acelaşi calibru, au fost scoase la licitaţie în ultimii 50 de ani, au declarat reprezentanţii casei Sotheby's. În 2009, desenul în creion "Cap de muză" s-a vândut cu 29,2 milioane de lire sterline (46,3 milioane de dolari) la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra.

Aflat în colecţia Devonshire din Chatsworth, "Cap de Apostol" este unul dintre cele mai importante desene de Raphael aflat încă în proprietate privată, a spus Sotheby's. Desenul este expus în prezent la Muzeul Prado din Madrid, în cadrul unei expoziţii dedicate lui Raphael.

Ultimele Stiri
abonare newsletter