Actualitate

Expoziţie foto etnografică la Salina Turda

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/12-05 expozitie foto - bucovina sibiu - foto dan tautan.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Salina Turda găzduieşte zilele acestea o expoziţie de fotografie documentară etnografică cu tema „Bucovina şi Sibiu”.</strong>

Asociaţia de fotografie PhotoRomania, în parteneriat cu Asociaţia Studenţi pentru Societate Cluj, organizează între 1 şi 15 septembrie o expoziţie de fotografie documentară etnografică cu tema „Bucovina şi Sibiu”, în interiorul Salinei Turda.

Expoziţia face parte din proiectul „Călători prin ţara noastră – România multiculturală, partea I”, finanţat de către Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acţiune.


Proiectul a urmărit implicarea unor tineri fotografi români în promovarea şi susținerea multiculturalității românești prin fotografia documentară etnografică. În urma desfășurării proiectului, se va lansa și un album fotografic pe aceeași temă, a culturii populare românești, a tradițiilor, a peisajelor, a monumentelor, a obiceiurilor din Bucovina și Sibiu.

Proiectul a pornit de la imaginea negativă pe care o au tinerii despre România, în contextul socio-economic și politic actual, și de la dorința organizatorilor de a le arăta acestora că țara are și părți pozitive și frumoase, dar care, din păcate, nu sunt atât de promovate și valorificate.


Conform bilanțului anului 2011, realizat de IRES pe un eșantion de 1351 de indivizi de 18 ani și peste, 80% din populația chestionată consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită în România, iar tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani consideră într-o mai mare măsură decât alte categorii de vârsta aceasta. Alte probleme în întâmpinarea cărora vine acest proiect sunt: șomajul în rândul tinerilor, mai ales a celor cu studii superioare, accentuarea fenomenului emigrării în rândul tineretului, insuficienta dezvoltare a turismului național și a turismului cultural, existența fenomenului discriminării sau a ignoranței față de alte culturi decât cea proprie, lipsa unei educații culturale în rândul tinerilor.

abonare newsletter