Actualitate

Expoziţie a graficienilor din Debrecen la Muzeul de Artă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/04/12 04 expozitie debrecen muzeul de arta.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Muzeul de Artă Cluj-Napoca va găzdui în zilele următoare expoziţia retrospectivă de grafică a Asociaţiei Artiştilor Graficieni Ajtósi Dürer (GADE) din Debrecen, Ungaria. Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 5 septembrie,  ora 17:00. </strong>

Înfiinţată în anul 2000, GADE  a organizat numeroase concursuri naţionale şi internaţionale de grafică contemporană, finalizate prin expoziţii cu participarea prestigioasă a unor valoroşi artişti din Europa şi Asia. GADE patronează tabăra de creaţie de la Balatonfüred, care este o sursă constantă de îmbogăţire a colecţiei de artă contemporană nu numai a oraşului, dar şi a asociaţiei, rolul de formare al gustului pentru artă al publicului fiind un deziderat asumat.

Ţelul primordial al GADE este promovarea graficii de tip tradiţional, clasic, cu acceptarea soluţiilor moderne propuse chiar de arta grafică pe computer. Lucrările ce vor fi prezentate la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca sunt o selecţie din fondul patrimonial din ultimii zece ani de activitate ai Asociaţiei. Expoziţia va fi prezentată miercuri de criticul de artă dr. Éles Csaba.


Expoziţia graficienilor din Debrecen va fi deschisă publicului în perioada 5 septembrie-7 octombrie 2012, de miercuri până duminică, între orele 10:00 şi 17:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter