Actualitate

Accident de autocar în Franţa: Administratorul firmei de turism susţine că autocarul nu era închiriat nimănui

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/04/autocar-rosu-tour.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Unul dintre administratorii firmei Roşu Tour Bistriţa, Dumitru Roşu, al cărei autocar a fost implicat în accidentul din Franţa, a declarat, luni, că autocarul făcea o cursă de linie între Spania şi România, nu fusese închiriat nimănui, iar maşina nu avea probleme tehnice.

Fratele lui Dumitru Roşu, Corneliu, şi el administrator al firmei Roşu Tour Bistriţa, declara, duminică, Poliţiei, că autocarul respectiv fusese închiriat unei agenţii din Suceava. Luni, Dumitru Roşu a declarat corespondentului Mediafax că autocarul făcea o crusă de linie şi nu fusese închiriat niciunei firme.


"Nu am închiriat autocarul nimănui. Făcea o cursă de linie regulată, deci a fost totul în regulă. A fost necazul ce s-a întâmplat acolo. Nu ştim ce s-a putut întâmpla. A putut fi ceva pe autobandă sau ceva, deci încă nu ştim. Consulul nostru general de la Marsilia a declarat că, din punct de vedere tehnic, tot ce au constatat francezii a fost în regulă. Deci asta au constatat", a declarat Dumitru Roşu.

Întrebat dacă a închiriat autocarul unei firme din Suceava, Dumitru Roşu a spus: "Nu, nu am închiriat nimic". "Întâmplător clienţii sunt majoritatea din Suceava şi din cauza aceasta s-a speculat. Pe linie regulată pot fi clienţii de oriunde, din Bucureşti, din Cluj, de oriunde. Asta a fost. Majoritatea erau din Suceava. Nu ştiu dacă sunt şi din Bistriţa", a spus Roşu.


El a afirmat că la volan era un şofer al firmei Roşu Tour Bistriţa, dar cu care nu a putut lua legătura, acesta fiind internat în spital. "Era un şofer al Roşu Tour din moment ce era autocarul firmei noastre. Nu am putut vorbi cu el. E în spital", a spus Dumitru Roşu. Referitor la licenţe de transport şi alte acte, Roşu a declarat: "Totul e în regulă, absolut tot numai că a fost necazul acesta cu roata".

Luni, la sediul firmei Roşu Tour din Bistriţa erau reprezentanţi ai mai multor instituţii ale statului care făceau verificări. O maşină a Gărzii Financiare era parcată în faţa sediului firmei, iar mai mulţi angajaţi ai companiei ofereau reprezentanţilor Gărzii diverse acte. Poliţiştii anunţau că vor face verificări, luni, la sediul firmei Roşu Tour din Bistriţa, proprietara autocarului implicat în accidentul din Franţa, fiind vizat contractul în baza căruia maşina a fost închiriată agenţiei de turism din Suceava. Mediafax


Foto: www.mediafax.ro

Ultimele Stiri
abonare newsletter