Actualitate

Ponta: Parteneriatul Strategic cu SUA - un lucru bun făcut de Băsescu

<p /><strong><img src="documente/stories/05_mai/27_ziua/traian_basescu_285c8db9ee.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că România nu are, din punctul său de vedere, nicio altă variantă de viitor decât calea europeană şi continuarea relaţiilor cu SUA, menţionând că Parteneriatul strategic româno-american a fost un lucru bun făcut de preşedintele Traian Băsescu, informează Agerpres.</strong>


,,România nu are, din punctul meu de vedere - şi aici vorbesc nu doar ca prim-ministru, vorbesc ca om politic şi, dacă vreţi, ca român - nu are nicio altă variantă de viitor decât UE, decât relaţia cu Statele Unite ale Americii. Nu e întotdeauna o relaţie să zic plăcută pentru unii dintre noi, ne-ar fi plăcut să nu spună nu ştiu ce nu ştiu care comisar, dar nu există altceva. (...) Nu cred că România poate să-şi permită altceva decât să meargă pe calea europeană. Uneori, sigur, sunt şi lucruri nedrepte care se întâmplă, dar în politica mare dacă eşti mai mic se întâmplă şi lucruri nedrepte", a afirmat Ponta, la Realitatea Tv.

El a menţionat că nu poate să acuze presiuni europene în perioada crizei politice, precizând că îşi asumă şi el şi liberalul Crin Antonescu toate deciziile politice luate.

Cât priveşte poziţia SUA în perioada suspendării lui Traian Băsescu, premierul a afirmat că el a considerat-o ca fiind una echilibrată, adăugând că preşedintele a fost un aliat fidel al Statelor Unite.

,,Este unul din punctele în care niciodată nu l-am criticat cât eram în Opoziţie, nici dl Antonescu, nici eu. Cred că parteneriatul nostru strategic cu SUA este un lucru bun făcut de Traian Băsescu, în timpul mandatului lui Traian Băsescu şi cred că trebuie să-l continuăm. Atât şi nimic mai mult", a conchis Ponta.

Despre discuţiile cu oficialii europeni privind includerea pragului electoral la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, Ponta a spus: ,,A fost maximul ajutor pe care dl Băsescu l-a primit. Pentru că, practic, s-a spus 'Domnule, dacă chiar şi în condiţiile de 50% poporul chiar vrea să te dea jos, nu mai putem să te ţinem '. Aşa, uitaţi, cât a fost? 47%".

Ultimele Stiri
abonare newsletter