Actualitate

Videoclip filmat pe plaja din Grigorescu

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/03/12-03 videoclip lights out 1 - foto realizat de sebastian florea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Tânăra trupă clujeană Lights Out! a lansat în această dimineaţă cel de-al doilea videoclip din cariera formaţiei. Clipul, filmat la piesa  „Sylabus”, este realizat de către regizorul clujean Matei Pleşa.

 


După o scurtă pauză de la scena muzicală, Lights Out!, considerată de critica muzicală drept „formaţia alternativă clujeană cea mai avangardistă” se pregăteşte de o toamnă plină. În această dimineaţă, Lights Out! bifează lansarea online celui de-al doilea videoclip din cariera formaţiei. Este vorba de o variantă  ca de final de vară, acustică a piesei „Sylabus”, ce-a de-a 3-a piesă de pe discul de debut, EP-ul „Patience”.

Filmări pe plaja din Grigorescu


Filmările au avut loc pe parcursul unei după-mese pe malul Someşului, pe aşa-numita „plajă din Grigorescu”. Videoclipul a fost realizat în întregime de către tânărul regizor clujean Matei Pleşa, cunoscut pentru proiectul personal „Micii meștesugari”, ce conține o serie de video-uri despre practicanţi ai unor meserii ce astăzi par învechite (potcovari, pantofari, lutieri) şi care insistă asupra unor valori tradiționale românești, cum ar fi mesteşugul, tradiţia, pasiunea, munca, sufletul (mai multe detalii despre proiectul acestuia, pe www.mateiplesa.com). Matei a ajuns să colaboreze cu Lights Out! răspunzând provocării venite de la blogul clujean de muzică indie www.indiescouts.ro, de a realiza un videoclip filmat într-o locaţie inedită din Cluj-Napoca, cu o trupă coborând de pe scenă şi prestând liber pe stradă, acustic, neanunţat.

Noul videoclip Lights Out! poate fi urmărit la calitate HD accesând canalul oficial de YouTube al formaţiei: http://www.youtube.com/user/LightsOutBandCluj .


O trupă alternativă

Conturată în februarie 2010, Lights Out! este o trupă de indie/psychedelic din Cluj-Napoca. Compusă din patru liceeni/prieteni, Lights Out! au intrat în atenţia scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese, „Inside Out”, cu care au participat la concursul byron|Rock You Highscool 2, unde au cîştigat premiul de popularitate. Trupa a luat avânt, iar accentul a început să cadă pe compoziţiile proprii. Concertele s-au înşirat în lanţ, Lights Out! ajungând să împartă scena cu trupe bine cotate din „noul val” românesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu şobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ş.a.m.d.


Februarie 2012 i-a găsit pe Lights Out! lansând „EOD”, primul single de pe EP-ul de debut, „Patience”. La jumătatea lunii martie, blogul românesc Babylon Noise a ales tânăra trupă clujeană să reprezinte România în cadrul Music Alliance Pact, cu piesa „Origin”, extrasă de pe acelaşi EP. „Patience” a fost lansat pe 7 aprilie la Cluj, la Fabrica de Pensule.

Pe 2 iulie Lights Out! au lansat online primul lor videoclip, la „Mirror”, a 5-a piesă de pe „Patience”. Cu acelaşi videoclip au participat în cadrul competiţiei internaţionale RØDE Rocks, unde au câştigat în această vară locul 3, devansând peste 500 de trupe din 40 de ţări de pe întreg mapamondul.


Momentan trupa se pregăteşte de primul concert pe stagiunea de vară la Cluj-Napoca, care va avea loc în Gambrinus Pub, pe 22 septembrie, având ca invitaţi o altă formaţie clujeană de indie rock, Quantum Drive. De asemenea, trupa plănuieşte un mic turneu prin ţară, dublat de un concert la Budapesta, primul în afara graniţelor pentru tinerii clujeni.

Foto Sebastian Florea

Ultimele Stiri
abonare newsletter