Actualitate

Cu bicicleta prin Clujul de altădată

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/03/12-03 cu bicicleta prin cluj 2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Astăzi, la ora 11, pasionaţii de ciclism şi nu numai sunt invitaţi la vernisajul unei expoziţii cu totul deosebite: clădirea Casino din Parcul Central va găzdui expoziţia foto intitulată „Cu bicicleta prin Clujul de altădată”.

Sub coordonarea Ancuţei-Lăcrimioara Chiş şi a lui Ucu Bodiceanu clujenilor li se vor înfăţişa, în imagini vechi, de colecţie, fascinanta evoluţie a bicicletei, de la velocipedele greoaie la sprintenele semicurse, romantismul tandemului, relaxarea şi utilitatea oferite de biciclete în plimbările pe alei umbroase sau pasiunea curselor interbelice de pe străzile Clujului.


Tot astăzi, luni, între orele 10-20, publicul va avea ocazia să vadă în cadrul expoziţiei, în exclusivitate, 12 biciclete de epocă, cel mai vechi exemplar fiind un velociped din 1880, dar şi cea mai nouă piesă – o trotinetă pentru adulţi, de la începutul anilor ‘90.

Expoziţia va rămâne deschisă pentru curioşi în perioada 3-23 septembrie, putând fi vizitată în fiecare zi între orele 10:00 şi 20:00. Intrarea este liberă.


 

abonare newsletter