Actualitate

Festival de sporturi gravitaţionale la Cluj!

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/31/12-sursa foto - skateboard transilvania 2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Între 7 şi 9 septembrie va avea loc Transylvanian Rippers, ocazie cu care se va inaugura şi un skatepark în Parcul Rozelor.

 


Parcul Rozelor din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 7-9 septembrie un eveniment cu totul deosebit – Transylvanian Rippers, un festival de sporturi gravitaţionale. Cu această ocazie va fi inaugurat un skatepark, care va fi pus la dispoziţia publicului larg.

Skateparkul din Parcul Rozelor este proiectul cel mai important al Clubului Sportiv Skateboard Transilvania, organizatorul principal al evenimentului. Reuşită a eforturilor depuse de club în ultimii patru ani, este primul skatepark din ţară executat după un proiect realizat de către practicanţi ai sporturilor gravitaţionale. Conform organizatorilor, este şi unul dintre cele mai complexe şi mai bine construite.


Cel mai mare eveniment de gen din Transilvania

Transylvanian Rippers este cel mai mare eveniment de gen din Transilvania. Concursul din cadrul festivalului va fi împărţit pe 3 discipline: skateboarding, role in-line şi BMX. La fiecare dintre acestea, în funcţie de numărul de concurenţi înscrişi, vor fi două categorii de vârstă, „youngsters” (sub 18 ani) şi „rippers” (peste 18 ani). Juriul de la fiecare categorie va fi alcătuit dintr-o echipă compusă din trei arbitri.


Pentru a putea participa în cadrul competiţiei, doritorii trebuie să achite o taxă de înscriere de 30 de lei (la faţa locului) sau de 20 de lei (în avans). Pentru a beneficia de reducere, participanţii sunt invitaţi să se înscrie din timp pe o pagină dedicată în cadrul site-ului competiţiei, www.area52.ro. Acolo vor putea găsi formularele necesare, accesibile spre download. Acestea vor trebui  completate şi apoi trimise la adresa sk8transilvania@yahoo.com până la data de 5 septembrie.

Concurenţii se vor lupta pentru trofeul „The Ripper”, primele trei locuri de la fiecare categorie fiind recompensate. De asemenea, toţi cei înscrişi vor beneficia de acces nelimitat în skatepark pe toată durata evenimentului, acces în zona Riders Area, intrare gratuită la petrecerile din cadrul festivalului, precum şi un pachet promo surpriză din partea Clubului Sportiv Skateboard Transilvania.


Sporturi gravitaţionale şi muzică

Transylvanian Rippers se va desfăşura pe durata a trei zile, pe 3 niveluri: calificări, finale şi best trick. Pe lângă cei mai buni practicanţi ai sporturilor gravitaţionale din ţară, conform organizatorilor, şi-au confirmat prezenţa şi concurenţi din ţările vecine.


Evenimentul va fi dublat şi de prezenţa mai multor artişti care vor mixa muzică pe parcursul celor 3 zile de festival: Marwan Dua, Jaheyo, Indjstione, Electroclown, Chu the jhu, Mishan, TorsoBooking şi NDJ. De asemenea, în seara finalelor va avea loc şi o petrecere în La Gazette, pe Dealul Cetăţuii (în locul fostului club Raum). Festivalul va fi completat de demonstraţii de breakdance şi graffiti.

Foto: Skateboard Transilvania

Ultimele Stiri
abonare newsletter