Actualitate

Un clujean va sări astăzi din avion cu paraşuta şi din paraşută în parapantă!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/30/12-30calinpopasalt 1.jpg" border="0" align="right" />Astăzi, la aerodromul din Dezmir, clujeanul Călin Popa va încerca ceva în premieră mondială: va sări în tandem cu paraşuta şi din paraşută cu parapanta.</strong>


Astăzi, 30 august, imediat după ora 17:00, clujeanul Călin Popa va realiza un salt în premieră mondială la aerodromul din Dezmir.
Acesta plănuieşte să sară în tandem cu paraşuta şi din paraşută cu parapanta. Ulterior saltului, va urma un un număr spectaculos de acrobaţie.

„Parapanta nu e ceva extrem, ci ceva deosebit”

„Pentru dublul salt m-am pregătit timp de 1 lună în Austria. Ceea ce voi face va fi în premieră mondială”, a declarat Călin Popa pentru Monitorul de Cluj. Clujeanul va realiza un salt din avion cu paraşuta în tandem. Ulterior deschiderii acesteia, Călin va părăsi paraşuta tandem via D-Bag Drop. Astfel se va putea efectua un spectacol acrobatic, incluzând, printre altele, şi manevra intitulată „infinite tumbling”. Aceasta va avea un artificiu nou şi îndrăzneţ, inventat chiar de Călin („infinite tumbling balerina”).

„Trebuie să facem o deosebire între cascadorie şi acrobaţie. Voi încerca să arăt clujenilor că parapanta nu este ceva extrem, ci ceva cu totul deosebit. Este, la urma urmei, un sport de agrement care poate fi practicat în condiţii de siguranţă deplină”, a spus Călin.

Spectacolul acrobatic va începe la 18:30

Organizat de Hot Spot Events, evenimentul va avea loc la aerodromul din Dezmir. Între 16:30 şi 17:30 se va permite accesul publicului în interiorul aerodromului. De asemenea, este programată o sesiune de interviuri şi poze alături de Călin Popa. Între 17:30 şi 18:00, clujeanul se va pregăti de salt. Acesta va decola apoi la bordul unui avion, urmând ca undeva în jurul orei 18:30 să înceapă „reprezentaţia” sa aeriană – o serie de acrobaţii care vor face deliciul spectatorilor. După întreg spectacolul, Călin va fi deschis discuţiilor şi pozelor, atât cu presa, cât şi cu cei curioşi aflaţi la faţa locului.

La spectacolul acrobatic aerian organizat de Călin Popa, împreună cu Hot Spot Events, se va putea ajunge, din Cluj-Napoca, cu autobuzul nr. 8. Aerodromul din Dezmir se află situat pe strada Planoarelor, la intrarea în Sânicoară.

14 ani de zboruri spectaculoase

Călin Popa, în vârstă de 28 de ani, şi-a început cariera în parapantă în urmă cu 14 ani, adunând, în timp, numeroase premii în cadrul concursurilor acrobatice cu parapanta. Cea mai prestigioasă competiţie la care a participat clujeanul este ediţia din 2010 a Campionatului Mondial de Acrobaţie cu Parapanta, unde a obţinut locul 35 la şi poziţia 18 pentru cea mai buna rundă.
În acest moment, Călin Popa organizează o linie comercială de zbor de agrement în Nepal, în munţii Himalaya, unde efectuează zboruri cu pasagerii doritori de zboruri spectaculoase.

Ultimele Stiri
abonare newsletter