Actualitate

Marga, premiat pentru dezastrul de la MAE cu șefia ICR

<p /><strong><img src="documente/stories/marga.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: right;" />Secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache a declarat ieri că Biroul Politic Central al partidului a decis susţinerea fostului ministru de externe Andrei Marga pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român.</strong>

„Da, a fost o decizie luată în BPC pentru susţinerea domnului Marga”, a susţinut Mihalache.
Contactat de NewsIn Marga a susţinut că nu este la curent cu acest lucru. „Nu ştiu. Trebuie să mă interesez despre ce e vorba. Nu am idee. Lăsaţi-mă să mă informez. Nu pot să fac nicio declaraţie deocamdată”, a spus el.
ICR nu are deocamdată un preşedinte. Horia Roman Patapievici a demisionat după ce CCR a decis că OUG prin care ICR e trecută de la Preşedinţie la Senat este constituţională.
Funcția de director a Institutului Cultural Român a fost deținută până de curând de scriitorul Horia Roman Patapievici. Numit în această funcție în anul 2005, Patapievici a început o reformă în interiorul Institutului, cu o nouă viziune în care Institutul se va concentra pe facilitarea schimburilor culturale și de mediere culturală, și nu pe producerea de cultura. Activitatea sa la conducerea Institutului Cultural Român a fost apreciată la nivel european, H.R.Patapievici fiind ales la conducerea rețelei institutelor culturale europene (EUNIC) a carei președinție a deținut-o până în 2011. Patapievici a fost schimbat din funcție de premierul Victor Ponta, decizie care a provocat dure reacții în opinia publică românească și internațională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter