Actualitate

Guvernul cere înapoi 2 milioane lei de la Primăria Cluj-Napoca

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/30/splital municipal clujana_a.g._1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primăria Cluj-Napoca trebuie să dea înapoi cei 2 milioane lei pe care i-a primit în primăvară, în timpul guvernării Mihai Răzvan Ungureanu, din fondul de urgenţă al Guvernului. Banii au fost cheltuiţi pentru datoriile Spitalului Clujana. </strong>

Atunci, pe baza unei Hotărâri de Guvern au fost alocaţi în toată ţara aproximativ 648 milioane lei pentru autorităţile locale şi judeţene.
Primarul Emil Boc a anunţat, ieri, că Primăria Cluj-Napoca nu a primit nici un leu la rectificarea bugetară şi, în plus, trebuie să dea 2 milioane lei înapoi, banii fiind cheltuiţi pentru acoperirea unei părţi a datoriilor Spitalului Municipal Clujana, aflat în subordinea Primăriei. „Primăria nu a primit niciun fel de ban de la Guvern. Mai mult decât atât, există o solicitare din partea Ministerului Finanțelor pentru a se returna cele 2 milioane lei acordați Spitalului Municipal, pentru faptul că nu ar fi îndeplinite condițiile legale. Eu am făcut precizarea că această alocare s-a făcut prin Hotărâre de Guvern”, a declarat Emil Boc. Primarul a mai spus că în şedinţa de Consiliu Local de astăzi va fi dezbătută această solicitare a Ministerului Finanţelor.
Banii pe care îi solicită Ministerul Finanţelor au fost cheltuiţi deja pentru acoperirea datoriilor Spitalului Municipal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter