Actualitate

Zeci de militari au pozat nud pentru a-l susţine pe prinţul Harry

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/30/militari-nud-harry.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 14.000 de persoane au aderat, în ultimele zile, la grupul format pe Facebook "<em>Susţineţi-l pe prinţul Harry cu un salut în pielea goală</em>" şi zeci de oameni au postat poze cu nudurile lor, în semn de simpatie faţă de acesta, fotografiat gol în urmă cu zece zile, într-un hotel din Las Vegas, arată Mediafax.

Potrivit AFP, care citează presa britanică, creatorul grupului este un fost militar în vârstă de 28 de ani, care, iniţial, le-a cerut foştilor şi actualilor membri ai armatei britanice să pozeze nud, păstrând o minimă decenţă, în semn de susţinere pentru prinţul Harry. Prinţul este pilot de elicopter în armata britanică.


Pe Facebook au fost postate zeci de fotografii cu bărbaţi, femei şi copii, din numeroase ţări, mai mult sau mai puţin îmbrăcaţi, ascunzându-şi zonele intime cu diverse lucruri, de multe ori cu drapele britanice.

The Sun - singurul cotidian britanic care a publicat pozele cu prinţul Harry, în ciuda unei solicitări venite din partea casei regale în care presa era rugată să se abţină - a publicat şi el o fotografie cu aproximativ 20 de bărbaţi, care ar fi militari mobilizaţi în Afganistan, salutând cu mâna dreaptă şi acoperindu-şi sexul cu stânga sau cu arma din dotare.


Potrivit The Sun, fondatorul grupului de pe Facebook, Jordan Wylie, spera ca iniţiativa să-l facă "să zâmbească" pe prinţul Harry. Prinţul Harry a decis să îşi închidă contul de Facebook după ce tabloidul britanic The Sun a publicat fotografiile indecente.

Al treilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, prinţul Harry avea un cont pe reţeaua de socializare Facebook, sub numele de "Spike Wells", pe care l-a închis definitiv, urmând astfel sfatul consilierului său, Jamie Lowther-Pinkerton.


Decizia a fost determinată, de asemenea, de temerile palatului Buckingham cu privire la posibilitatea ca alte imagini cu prinţul Harry - anterioare escapadei din Las Vegas şi realizate pe când acesta se afla pe o proprietate a lui Sir Richard Branson, situată pe Insula Necker - să fie accesate de utilizatorii de Facebook şi făcute publice.

Prinţul Harry a devenit subiect de scandal după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, tabloidul britanic The Sun a publicat mai multe fotografii în care acesta apărea nud, în timpul unei partide de "biliard pe dezbrăcate", în apartamentul pe care îl ocupa la Mgm Grand Hotel din Las Vegas. Palatul Buckingham a confirmat faptul că bărbatul care apare complet gol în cele două fotografii este prinţul Harry şi încearcă din răsputeri în aceste zile să reducă pagubele deja produse, care afectează serios imaginea casei regale britanice.


Foto: www.facebook.com

abonare newsletter