Actualitate

Ţărmure, acuzat că fura bani din casieriile Clujana!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/29/05-clujana.jpg" border="0" align="right" />Compania Clujana ar putea avea management privat după ce s-a descoperit că fostul director Radu Ţărmure ar fi ridicat ilegal bani din casieriile firmei.</strong>

Radu Ţărmure spune că banii sunt în conturile Clujana, iar acuzele care i se aduc sunt doar simple răutăţi.
Consilierii judeţeni au dezbătut în cadrul şedinţei de ieri situaţia de la fabrica de încălţăminte Clujana, la care Consiliul Judeţean este acţionar majoritar, după ce s-a aflat că fostul director, Radu Ţărmure fura bani din casieriile magazinelor şi îi ducea acasă, fără să îi mai depună în conturile firmei. Dezvăluirea a fost făcută de consilierul PSD, Remus Lăpuşan care a subliniat că aceste informaţii sunt dintr-un raport al Curţii de Conturi. „Fostul director, Radu Ţărmure a luat bani din casieriile magazinelor şi i-a dus acasă. Nu pot să înţeleg cum într-o firmă din subordinea Consiliului Judeţean să se întâmple aşa ceva. Cerem ca problema să se rezolve cât mai repede”, a afirmat Lăpuşan.

Convocat la conciliere, directorul refuză să înapoieze banii

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că managerul Clujana a fost convocat la conciliere, dar nu a fost de acord cu recuperarea creanţei pe cale amiabilă.
Consilierii judeţeni au solicitat ca Steluţa Racolţa, fostul reprezentant al Consiliului Judeţean în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) Clujana să prezinte un raport în calitatea sa de membru al AGA. La finalul discuţiilor, s-a convenit ca Dan Pop, directorul Direcţiei Juridice a Consiliului Judeţean să fie cel care va întocmi totuşi raportul referitor la situaţia de la fabrica de încălţăminte. Înainte de începerea discuţiilor, Steluţa Racolţa a părăsit sala astfel că nu şi-a putut exprima punctul de vedere.

Consiliul Județean propune un management privat

Horea Uioreanu a menţionat în cadrul discuţiilor că s-ar putea pune problema unui management complet privat, după situaţia care a avut loc. El a adăugat însă că toate aspectele referitoare la Clujana vor face subiectul unei şedinţe extraordinare care va avea ca subiect doar situaţia de la Clujana.
Contactat de monitorulcj.ro, Radu Ţărmure a precizat că acuzele care i se aduc sunt doar nişte răutăţi, iar despre bani a spus că sunt în conturile firmei. „Banii sunt puşi în conturile firmei, iar alte comentarii prefer să nu mai fac pentru că sunt doar nişte răutăţi”, a declarat Radu Ţărmure.

Ultimele Stiri
abonare newsletter