Actualitate

La Cheile Turzii, bilete mai scumpe și investiții inexistente

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/29/02-cheile turzii ds 28.jpg" border="0" align="left" />Consilierii judeţeni recunosc că infrastructura din zona turistică Cheile Turzii este la pământ şi că ar fi trebuit investiţi bani cu mult timp în urmă. </strong>

Situaţia dezastruoasă a drumurilor de acces în Cheile Turzii şi-ar putea găsi rezolvarea anul viitor. Deocamdată, Consiliul Judeţean a aprobat majorarea cu un leu a biletelor de intrare în rezervaţie.

Un proiect de hotărâre privind majorarea preţului biletelor în rezervaţia naturală Cheile Turzii, dezbătut în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de ieri a fost punctul de pornire a unor discuţii care au durat aproximativ o oră despre dezastrul infrastructurii din zonă. Chiar dacă toţi consilierii care au adus în discuţie problema din Cheile Turzii sunt de acord că situaţia este gravă, s-a votat totuşi majorarea preţului la bilete cu 1 leu. Proiectul a trecut cu 25 de voturi pentru, patru împotrivă şi patru abţineri. Astfel, tichetele de acces vor costa de acum 2 lei în loc de 1 leu pentru copii şi 4 lei în loc de 3 lei pentru adulţi. În proiectul de hotărâre, majorarea preţului se justifică prin schimbarea hârtiei pe care sunt tipărite biletele, acestea fiind disponibile de acum „pe hârtie de calitate superioară şi cu imagini din speciile protejate în rezervaţie, în scop educativ”.
La cererea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, consilierii au convenit ca până în 15 septembrie să propună un preţ diferit pentru grupuri.

Drum distrus, coşuri de gunoi şi toalete lipsă

Până în luna octombrie, consilierii judeţeni trebuie să propună şi un proiect concret de reabilitare a zonei, urmând ca în bugetul pentru anul viitor să fie cuprinse fonduri pentru asfaltarea drumurilor, dotarea cu coşuri de gunoi şi toalete plus alte investiţii necesare.
Horea Uioreanu a recunoscut că „situaţia de acolo este jale, dar cred că ştie toată lumea. Autocarele nu pot să ajungă la cabane, nu există pubele. Trebuie ca în bugetul viitor să alocăm sume pentru această zonă”.  
Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a spus că nu există nici măcar un grup social în Cheile Turzii, marcajele sunt vechi, iar drumul de acces de la Cheia este impracticabil, ceea ce face aproape imposibil accesul persoanelor în vârstă.

Consilierii admit că au pornit invers

Consilierul PSD, Valentin Cuibus a precizat că în acest demers s-a pornit exact invers: majorarea preţului biletelor şi apoi repararea infrastructurii. Opinia acestuia a fost împărtăşită şi de colegul de partid, Remus Lăpuşan care nu a fost de acord cu creşterea tarifelor. „Propun să avem un proiect unitar legat de Cheile Turzii şi apoi să creştem biletul. După ce că nu oferim condiţii, să mai şi mărim preţul? Ne vom trezi că ne înjură turiştii prin presă sau mai ştiu eu unde”.
Conducerea Consiliului Judeţean a propus totuşi ca soluţie de moment să fie instalate coşuri de gunoi şi toalete ecologice, zona nefiind dotată nici măcar cu aceste piese de minimă necesitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter