Actualitate

Record mondial la domino: Ansamblu de 127.000 de piese, demolate în şapte minute

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/29/domino1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un ansamblu de domino de peste 127.000 de piese, ce cuprindea construcţii reprezentând Zidul Belinului şi o piramidă egipteană, printre alte situri, a fost distrus în câteva minute, într-o sală de sport din Budingen, Germania, pentru a atinge un nou record mondial, arată Mediafax.

Ansamblul, reprezentând o călătorie în jurul lumii, construit din 127.141 de piese, în mai multe săptămâni, a fost demolat în doar şapte minute, depăşind recordul mondial anterior - distrugerea unui domino de 49.614 piese, potrivit dailymail.co.uk.


De asemenea, în cadrul acestui demers, al companiei Sinners Domino Production, au mai fost stabilite alte două recorduri: distrugerea celui mai mare zid din piese de domino construit vreodată, cu 31.405 piese şi având o înălţime de 30 de metri, şi a celei mai mari piramide, din 13.486 de piese de domino.

Autorii proiectului au mai reprodus şi logoul companiei, dar şi simbolurile Yin şi Yang, ambele cu 10.000 de piese.


Alte situri din lume, reproduse din piese de domino, care s-au prăbuşit rând pe rând, au fost Wall Street din SUA, Zidul Berlinului, de dimensiuni mai mici decât cel de 30 de metri, amplasat pe o hartă a Germaniei, colorată ca drapelul naţional, şi Colosseumul din Roma. Tower Bridge din Londra, în jurul căruia au fost puse piese albastre pentru a reprezenta apa, a rămas însă în picioare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter