Actualitate

116 candidaţi eliminaţi la proba scrisă la limba română a bacalaureatului

<p><strong><img src="documente/stories/06_iunie/28_ziua/examen-bac-2011-cf143888jo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />116 elevi au fost eliminaţi ieri la proba scrisă la limba şi literatura română a bacalaureatului, din cauza tentativelor de fraudă la care au recurs - utilizarea telefoanelor mobile, a dispozitivelor auditive sau a materialelor auxiliare nepermise, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene.</strong></p>

Potrivit unui centralizator al MECTS, la proba de luni a bacalaureatului s-au prezentat 48.966 de candidaţi. Cei mai mulţi eliminaţi s-au înregistrat în Bucureşti (33) şi în judeţul Bihor (10).

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat, aceşti elevi pierd pentru două sesiuni dreptul de a susţine examenul.


Astăzi, elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale susţin proba scrisă de limbă maternă. Proba obligatorie a profilului este programată mâine, 29 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării (ultima) - vineri, 31 august.

În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate (până la ora 16,00) şi vor fi depuse contestaţiile (16,00 - 20,00). Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie. AGERPRES


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter