Actualitate

S-a lansat licitaţia pentru ajutoare financiare acordate companiilor aeriene

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/02-aeroport--avion decolare rp.jpg" border="0" align="right" />Consiliul Judeţean Cluj şi Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca anunţă lansarea procedurii de achiziţie prin selecţie publică a ofertelor pentru acordarea de ajutor financiar la deschiderea de noi rute.</strong>

Companiile aeriene interesate să opereze rute noi de pe aeroportul clujean pot depune ofertele până în 24 septembrie, ora 9.00. Ofertele depuse vor fi deschise în data de 24 septembrie 2012, la ora 11.00. Rutele pentru care se va acorda ajutor financiar sunt Bruxelles Sud Charleroi, Belgia şi Weeze Nierderhein Dusseldorf, Germania.
Companiile care vor primi ajutor financiar vor semna contract pentru o perioadă de 7 ani şi jumătate, iar ajutorul financiar se va acorda pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Cluj, o nouă procedură de selecţie publică se va organiza în luna septembrie, pentru alte patru noi destinaţii: Alicante (Spania), Torino-Cuneo (Italia), Dublin (Irlanda) şi Berlin Schönefeld (Germania).
„Demararea de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a acestei proceduri, în premieră pentru România, contribuie semnificativ la creşterea numărului de destinaţii operate, asigurând o mai mare deschidere a judeţului şi a regiunii către întreaga Europă şi nu numai. În acest fel, judeţul va deveni mult mai accesibil atât turiştilor cât şi reprezentanţilor mediului de afaceri, fapt ce va contribui, cu certitudine, la accelerarea ritmului de dezvoltare economică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.
Ajutorul financiar va fi acordat ca o subvenţie directă operatorilor aerieni ale căror oferte au fost acceptate pentru noile rute scoase la licitaţie şi nu va depăşi 14 euro/pasager îmbarcat în primul an şi va scădea apoi în fiecare an, până la încheierea perioadei de cinci ani. Valoarea totală a ajutoarelor este de aproximativ 5,2 milioane euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter