Actualitate

Al treilea tramvai nou a ajuns la Cluj

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/tramvai 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Duminică noaptea, a ajuns la Cluj-Napoca al treilea tramvai nou din cele şase care vor fi livrate până la sfârşitul anului de firma poloneză PESA. </strong>

În total, polonezii vor trimite la Cluj 12 tramvaie noi care le vor înlocui pe cele vechi care circulă în prezent alături de cele două noi. La fel ca şi în cazul celorlalte două tramvaie care circulă deja, tramvaiul care a sosit duminică noaptea va fi pus în circulaţie abia după câteva teste. Are o capacitate de 44 de locuri pe scaune şi 298 de locuri în picioare. Consumul tramvaiului este de 0.47 kilowatti/oră/tonă/kilometru, mai puţin cu 50% decât garniturile vechi. Compania PESA a oferit la licitaţie 6 ani garanţie pentru fiecare garnitură de tramvai, în perioada de garanţie întreţinerea şi service-ul tramvaielor fiind asigurat de PESA.  
Tramvaiul are dotări WIFI care permit utilizarea conexiunii de internet pentru călători. Acest sistem va permite şi legăturile de comunicare dintre vatman şi centrul de comandă.
Valoarea unui tramvai este de 6,4 milioane lei, fără TVA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter