Actualitate

14 km de drumuri din zona industrială, modernizaţi cu fonduri europene

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/28/lucrari .jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Drumurile din zona industrială a oraşului vor fi reabilitate cu 90 milioane lei, bani proveniţi din fonduri europene, iar durata de realizare este de 31 de luni. </strong>

În cadrul programului de modernizare a drumurilor din zona industrială, vor fi reparate 15 străzi, 4 poduri, 6.300 metri pătraţi de spaţiu verde şi 86 de intersecţii. Vor fi reabilitate străzile care se află pe traseul liniei de tramvai. În această perioadă, Primăria Cluj-Napoca derulează lucrări de modernizare a liniei de tramvai din zona respectivă.
Consilierii locali vor dezbate, în cadrul şedinţei de Consiliu de joi, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice revizuite şi a noilor indicatori tehnico-economici pentru modernizarea drumurilor din zona industrială a oraşului. Proiectul va fi realizat cu fonduri europene şi are o valoare de aproape 90 milioane lei, bani proveniţi din fonduri europene, iar durata de implementare este de 31 de luni. „Durata totală a proiectului, de la momentul semnării contractului de finanţare şi până la finalizarea implementării a fost estimată la 31 de luni calendaristice”, se arată în proiectul de hotărâre.  
„Proiectul îşi propune, ca obiectiv specific, reabilitarea şi modernizarea tramei stradale de acces la zona industrială, în vederea fluidizării traficului rutier şi creşterii mobilităţii populaţiei, cu impact asupra dezvoltării durabile a municipiului Cluj-Napoca”, mai spune textul proiectului de hotărâre.
Modernizarea drumurilor se va derula pe parcursul a 31 de luni şi va cuprinde repararea a 15 străzi, reabilitarea a 4 poduri, lungimea totală a drumurilor reabilitate fiind de peste 14 kilometri. În cadrul proiectului, vor fi modernizaţi aproximativ 6.300 metri pătraţi de zone verzi, vor fi amenajate 86 de intersecţii şi vor fi realizate 208 zone de acces pentru persoanele cu handicap.



Ultimele Stiri
abonare newsletter