Actualitate

Premieră mondială la Cluj: salt din avion cu paraşuta şi din paraşută în parapantă!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/27/12-27calinpopasalt.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Joi, la aerodromul  "Traian Dîrjan"din Dezmir, clujeanul Călin Popa va sări în tandem cu paraşuta şi din paraşută cu parapanta. </strong></p>

 


Joi, 30 august, imediat după ora 17:00, "Hot Spot Events" invită pasionaţii de zbor, curioşi şi nu numai să asiste la un salt în premieră mondială pregătită de clujeanul Călin Popa. Acesta plănuieşte să sară în tandem cu paraşuta şi din paraşută cu parapanta. Ulterior saltului, va urma un un număr spectaculos de acrobaţie.

Spectacol în aer


Din punct de vedere tehnic, ceea ce va încerca Popa să realizeze va fi un salt din avion cu paraşuta în tandem (biplace). Ulterior deschiderii acesteia, acesta va părăsi paraşuta tandem via D-Bag Drop. Astfel se va putea efectua un spectacol acrobatic incluzând manevre de tip „helicopter”, „looping” şi „infinite tumbling”, spre delectarea publicului.

Călin Popa, în vârstă de 28 de ani, şi-a început cariera în parapantă în urmă cu 14 ani, adunând, în timp, numeroase premii în cadrul concursurilor acrobatice cu parapanta. Cea mai prestigioasă competiţie la care a participat clujeanul este ediţia din 2010 a Campionatului Mondial de Acrobaţie cu Parapanta, unde a obţinut locul 35 la şi poziţia 18 pentru cea mai buna rundă.


În acest moment, Călin Popa organizează o linie comercială de zbor de agrement în Nepal, în munţii Himalaya, unde efectuează zboruri cu pasagerii doritori de zboruri spectaculoase.

Tumba infinită


Pentru evenimentul de joi, Popa pregăteşte ceva cu totul deosebit. „Se face Infinity Tumbling Balerina! Cea mai nouă şi mai îndrăzneaţă manevră de acrobaţie cu parapanta la ora actuală! Adică, în româneşte, tumba nesfârşită învârtită!”, notează acesta pe pagina sa oficială de Facebook (https://www.facebook.com/pages/Calin-Popa). Este vorba de o serie de rotaţii de 360 de grade în plin aer care vor face deliciul spectatorilor.

La spectacolul acrobatic aerian organizat de Călin Popa, împreună cu Hot Spot Events, se va putea ajunge, din Cluj-Napoca, cu autobuzul nr. 8. Aeroclubul „Traian Dârjan” se află în Dezmir, pe strada Planoarelor (la intrarea în Sânicoară).

Ultimele Stiri
abonare newsletter