Actualitate

Aparatul de fotografiat al studentei japoneze ucise în România a fost găsit

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/24/yurika_mauno.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au identificat aparatul foto aparţinând studentei de naţionalitate japoneză ucisă într-o pădure de lângă Bucureşti, aparatul fiind recunoscut de către părinţii victimei care au venit în România, arată Agerpres.</strong></p>

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, autorul crimei, Vlad Nicolae, a vândut aparatul foto unei persoane, care l-a identificat pe inculpat. Cercetările efectuate în cauză au dus şi la identificarea telefonului mobil aparţinând victimei. Totodată, procurorii au dispus efectuarea unei expertize judiciare tip ADN.

În seara zilei de 15 august 2012, în jurul orei 20:30, Vlad Nicolae a abordat o tânără, cetăţean japonez, în incinta Aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Camerele de supraveghere au arătat faptul că cei doi au urcat într-un taxi, însă au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Bărbatul i-a spus taximetristului că intenţionează să ajungă la o gară, pentru că Masuno Y. vrea să-şi continue călătoria cu trenul. Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, după aproximativ 2 minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers. Taximetristul este, de altfel, este ultimul martor ocular care a văzut-o în viaţă pe studenta japoneză.


După două zile, cadavrul tinerei a fost descoperit într-o pădure din zona DN 1 Corbeanca, în acelaşi loc unde îi lăsase taximetristul. Femeia, în vârstă de 20 de ani, prezenta leziuni la nivelul capului şi al toracelui, dar şi pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost că fata a fost violată şi sugrumată, moartea ei survenind la data de 15 august.

Pe 19 august, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Vlad Nicolae pentru o durată de 29 zile. AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter