Actualitate

Şcolile pot câştiga bani pentru ecologizarea Făgetului

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/23/06 cluj curat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şcolile din judeţul Cluj şi organizaţiile de mediu pot primi bani din partea Fundaţiei Comunitare Cluj pentru proiecte ecologice.

Fundația Comunitară lansează programul „Clujul Curat. Orașul Altfel”, iar prima etapă vizează zona Făget. Organizațiile de mediu și școlile clujene pot primi granturi de până la 3.000 de lei pentru dezvoltarea și implementarea de proiecte care susțin activități de educație ecologică în școlile din Cluj, care încurajează și promovează activități de ecologizare a zonei Făget, respectiv cuprind activități de voluntariat de mediu în Cluj. Aplicațiile pot fi depuse începând de luni, 3 septembrie 2012, data-limită fiind vineri, 12 octombrie 2012. Bugetul total al programului este de 8.000 lei, din care vor fi susținute până la patru proiecte. Suma minimă care va fi acordată este de 2.000 lei, iar suma maximă, de 3.000 de lei. Sumele se acordă într-o singură tranșă.


Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, în urma selecției, vor primi finanțare cel mult patru proiecte, finanțarea urmând să acopere costurile pentru achiziționarea de materiale și echipamente necesare activităților educative sau de ecologizare.

De ce a fost ales mai întâi Făgetul


Reprezentanţii Fundaţiei Comunitare Cluj menţionează că a fost ales prima dată Făgetul „pentru că este locul în care clujenii se retrag pentru o plimbare în natură, pentru un picnic, poate pentru o tură de jogging. Și, în același timp e pădurea la care ne uităm dezolați când o vedem invadată de pet-uri, resturi de materiale de construcții, rămășițele prânzului din weekend pe care unuii au fost prea grăbiți ca să le strângă. Sau pur și simplu nu le-a păsat”.

Programul urmăreşte transformarea oraşului


Clujul Curat. Orașul Altfel este un program care își propune să contribuie la transformarea Clujului într-un oraș cu locuitori grijulii și responsabili față de zonele verzi. „Fie că vorbim de parcuri sau de păduri învecinate, le vrem curate și îngijite, fără  gunoaie aruncate la întâmplare. Astfel că ne propunem să le redăm menirea de zone de relaxare și agrement, așa cum le vedem în alte orașe europene”, concluzionează organizatorii programului.

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter