Actualitate

Soarta Sălii Polivalente va fi decisă mâine

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/23/04 polivalenta.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primăria Municipiului Cluj-Napoca va decide vineri ce va face cu lucrările la Sala Polivalentă, blocate, în primăvară, la 60%, după ce instanţa a decis anularea licitaţiei câştigată de firma CON-A, constructorii sălii.

 


 

Raportul tehnic referitor la Sala Polivalentă, întocmit de firma Expert Achiziţii din Iaşi va fi analizat vineri de comisia de licitaţie, iar pe baza acestui raport se va lua o decizie.


Primarul Emil Boc a anunţat ieri că Primăria Cluj-Napoca a primit raportul tehnic realizat de firma Expert Achiziţii din Iaşi, angajată de Primărie pentru a realiza acest document pe baza căruia să fie luată o decizie în ceea ce priveşte lucrările la Sala Polivalentă. Primăria va decide astfel în ce fel vor fi continuate lucrările, oprite în luna martie după ce Tribunalul Cluj a decis anularea licitaţiei câştigată de firma CON-A din Sibiu, în defavoarea celor de la ACI. „Am primit raportul, comisia de licitaţie se va întruni vineri când va analiza raportul, iar concluziile vor veni după ce comisia va vedea raportul şi vor avea în faţă toate deciziile instanţei. Concluziile comisiei, după data de vineri”, a declarat Boc. Primarul a mai spus că nu se va amesteca în decizia comisiei, membrii acesteia fiind cei care vor lua hotărârea, iar Emil Boc doar va valida decizia lor. „Nu mă voi amesteca în poziţia comisiei, ei sunt cei care iau decizia şi doar după ce dau ei un verdict mă voi pronunţa şi eu. Comisia trebuie să dea o soluţie juridică, componenta tehnică fiind foarte importantă”, a menţionat Boc.

Cum s-a ajuns la oprirea lucrărilor la jumătate


Lucrările la Sala Polivalentă au fost sistate în luna martie, când erau terminate în proporţie de aproximativ 60%. Totul a pornit de la o plângere în instanţă a firmei ACI, cea care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii în defavoarea CON-A, prin care cerea anularea licitaţiei. Tribunalul Cluj a decis, în martie, anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era prea mică pentru realizarea Sălii Polivalente.

Ulterior, CON-A a făcut recurs, însă judecătorii Curţii de Apel au menţinut decizia de anulare a rezultatului licitaţiei.


Licitaţia pentru Sala Polivalentă a fost realizată în anul 2010 când au fost depuse trei oferte: CON-A, cu o ofertă de aproximativ 50 milioane lei, Dafora cu aproximativ 88 milioane lei şi ACI cu peste 91 milioane lei. Primăria a ales câştigător firma cu cea mai mică ofertă financiară.

Sala va avea 7.000 de locuri


Sala Polivalentă va avea o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri cu anexele sportive şi tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pentru minimum 446 de maşini. În interior, clădirea este împărţită în trei zone relaţionate cu sală principală, astfel:  zona VIP şi tehnică, cu acces dinspre strada Uzinei electrice, dispusă pe trei niveluri (parter, etaj 1 şi etaj 2) ce găzduieşte un foaier de nivel, un foaier în zona de acces, săli de şedinţe şi conferinţe, birourile de administraţie, lojele VIP, cabinele tehnice pentru sală, zona de supraveghere şi anexele acestora ; zona publicului, cu acces dinspre Piaţeta Sala-Stadion, organizată pe trei niveluri ; zona sportivilor şi a anexelor sălii dispusă la parter pe trei laturi care va cuprinde două vestiare pentru două echipe, birouri antrenori, săli de discuţii, medic, teste antidoping, sala de antrenamente, etc.

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter