Actualitate

Duruşa SummerHills – un festival care celebrează natura

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/22/12 durusa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pornit iniţial ca un simplu picnic între prieteni, Duruşa SummerHills a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediţie oficială.

Situată la doar 3 km de drumul european E58, ce leagă Baia Mare de Cluj-Napoca, la o distanţă de 35 km faţă de Baia Mare şi 120 km faţă de Cluj-Napoca, într-un peisaj pitoresc, satul Duruşa din comuna Valea Chioarului, Maramureş, va găzdui un festival nonconformist. Timp de 4 zile, între 23 şi 26 august, aici va avea loc Duruşa SummerHills, un eveniment dedicat artei şi culturii. Festivalul îşi invită participanţii la o uitare completă a zgomotului şi agitaţiei oraşelor, „în favoarea muzicii, râsului cu poftă şi a mâncării cu gust”.


Pentru ediţia de anul acesta, organizatorii pregătesc muzică, ateliere de arts & crafts, precum şi un spaţiu de joacă pentru cei mari şi cei mici, unde plănuiesc diferite activităţi în soare: de la badminton la volei, de la frisbee la un meci demonstrativ de oină, organizat de Federaţia Română de Oină. Toate sub îndemnul „Revino la natură, revino-ţi!”.

O întoarcere la rădăcini


Participanţii vor avea ocazia să înveţe să confecţioneze şi să mânuiască pe parcursul zilei zmee şi lampioane. Acestea vor fi lansate în înaltul cerului târziu în noapte, oferind cea mai frumoasă privelişte. De asemenea, de-a lungul zilelor se vor desfăşura ateliere de handmade, olărit, percuţie, precum şi de landart, în care participanţii vor fi învăţaţi să folosească elemente naturale (pământ, pietre şi crengi) spre a crea forme inedite.

În completarea atelierelor de arts & crafts vine clubul Capoeira Angola din Cluj-Napoca, care va susţine cursuri şi demonstraţii de capoeira, o formă de artă marţială. Combinând elemente de dans şi muzică, capoeira s-a născut în Brazilia, undeva în secolul 16, printre sclavii africani, ca o formă de întoarcere la rădăcini, dar şi de a deghiza tehnici de luptă în dans, spre a le creşte şansele de supravieţuire.


Un festival cât se poate de pitoresc

Pe lângă pregătirea unor trasee de cross country, pentru amatorii de plimbări spectaculoase pe două roţi, însumând circa 6 km, precum şi a unei zone de slacklining, festivalul se remarcă şi printr-un mix muzical cel puţin deosebit. Valuri de muzici electronice dintre cele mai fine vor fi stârnite de Electroclown, Danaga, The Joint Ventures, Indjstione, Dannilov şi Muhaha (toţi din Cluj-Napoca), precum şi de Christu (Iaşi) şi Poetrip (Bucureşti). Line-upul va fi completat de trupa botoşăneană de progressive rock The Kryptonite Sparks. Taxa de participare pentru festival este de 25 lei de persoana şi include camping, duş şi participarea la ateliere şi concerte. De asemenea, vor exista şi mâncăruri calde şi gustoase, care vor completa meniul savuros al unui festival pitoresc. Mai multe detalii, pe site-ul oficial: www.durusasummerhills.com.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter