Actualitate

Concurs de paraşutism în Luncani

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/22/parasuta.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prima ediţie a concursului de precizia aterizării la paraşutism, Cupa General Grigore Baştan va avea loc pe Aerodromul Luncani, situat între localităţile Luna şi Luncani, în perioada 23 – 26 august.

„Publicul larg, atras de fascinaţia zborului cu paraşuta şi iubitor de ieşiri în aer liber este aşteptat să fie prezent, pe tot parcursul competiţiei, în Baza de agrement Luncani, unde, persoanele doritoare de campare au asigurat teren pentru montarea corturilor, într-o ambianţă specifică unei zone retrase, cu lacuri, dar şi cu distracţia asigurată”, spun organizatorii. Pe toată perioada desfăşurării competiţiei, pentru spectatori se organizează lecţii gratuite de parapantă, airsoft şi pilotare aeromodele. De asemenea, publicul larg va participa la concursuri de airsoft, iar câştigătorilor li se va oferi gratuit o plimbare cu avionul.


Concursul este destinat echipelor de paraşutişti formate din patru atleţi (bărbaţi, femei sau mixt), precum şi competitorilor individuali care deţin licenţă de zbor şi licenţă medicală valabile. Aeronava din care se vor face salturile este de tip AN-2.

Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Eagles 09, în parteneriat cu Fundaţia General Grigore Baştan, cu sprijinul Bazei de agrement Luncani şi câteva societăţi comerciale.

abonare newsletter