Actualitate

A doua 'Nocturnă muzeală', sâmbătă, la Muzeul de Artă

<p /><strong><img src="documente/stories/muzeul%20de%20arta%20rp%205.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Muzeul de Artă din Cluj-Napoca invită publicul la cea de-a doua 'Nocturnă muzeală', care se va desfăşura sâmbătă, între orele 18,00 şi 22,00, accesul pentru vizitarea expoziţiilor fiind liber. </strong>

Directorul instituţiei clujene de cultură, Călin Stegerean, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că acest program iniţiat de muzeu este în măsură să ,,stimuleze interesul publicului pentru artă şi valorile patrimoniului naţional".

Sâmbătă, vizitatorii vor putea admira valoroase lucrări ale sculptorului şi ceramistului Sandor Benczedi (1912-1998), în expoziţia omagială organizată de muzeu cu prilejul centenarului naşterii sale. Exponatele provin atât din fondul instituţiei clujene, cât şi de la Muzeului Secuiesc al Ciucului şi din colecţii particulare.

Originar din satul Tărceşti, judeţul Harghita, Sandor Benczedi a urmat studii la Academia de Arte Frumoase din Budapesta, după absolvire, în 1942, revenind în ţară din dorinţa de a fi învăţător la Corund, în judeţul Harghita. A lucrat în lemn, piatră şi lut. Din 1949 a fost lector la catedra de sculptură a Institutului de Arte Plastice 'Ion Andreescu' din Cluj. A fost distins cu numeroase premii şi distincţii naţionale şi a obţinut Medalia de argint la Expoziţia Internaţională de Artă Decorativă de la Praga (1962).

Cea de-a doua expoziţie pe care publicul o poate vizita este intitulată ,,Critica pudorii. Nudul în colecţiile de pictură şi sculptură ale Muzeului de Arta Cluj-Napoca". AGERPRES

Ultimele Stiri
abonare newsletter