Actualitate

BREAKING NEWS: Referendumul, INVALIDAT. Băsescu se întoarce la Cotroceni.

<p><strong><span style="color: #5a5a5a; font-family: Arial; font-size: 12px; line-height: 18px; -webkit-border-horizontal-spacing: 2px; -webkit-border-vertical-spacing: 2px; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.292969); -webkit-composition-fill-color: rgba(175, 192, 227, 0.230469); -webkit-composition-frame-color: rgba(77, 128, 180, 0.230469); -webkit-text-size-adjust: auto;"><img src="documente/stories/basescu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Şedinţa Curții Constituționale s-a încheiat, iar Referendumul din 29 iulie a fost invalidat „cu majoritate legală”, au declarat surse din interiorul Curţii. Preşedintele suspendat Traian Băsescu revine la Cotroceni. Vom reveni cu amănunte.</span></strong></p>

Judecătorul CC Tudorel Toader a declarat, marţi, după şedinţa Curţii Constituţionale, că decizia privind referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu este "de invalidare" şi a fost luată "cu majoritatea legală cerută".

"Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. Rezultatul este cel de invalidare", a spus Toader. El nu a dat detalii, spunând că mai multe informaţii vor fi furnizate de către preşedintele CC, printr-un comunicat de presă.
Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat, marţi, că CC a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum. "A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul", a explicat Zegrean. Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.


Surse oficiale declarau anterior că CC a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este invalid, iar Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni. Conform aceloraşi surse, decizia a fost luată cu 6 voturi la 3. Şedinţa de marţi a Curţii Constituţionale a durat mai puţin de trei ore.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter