Actualitate

Concursul Miss World 2012, câştigat de Miss China

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/20/06 miss world.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Miss China, o muziciană în vârstă de 23 de ani, care îşi doreşte să lucreze cu oamenii săraci, a câştigat titlul de Miss World 2012, în competiţia care a avut loc în megalopola chineză Ordos.</strong>

Yu a învins un număr record de 115 participante. China a mai câştigat titlul de Miss World în 2007, când modelul Zhang Zilin a primit coroana.
Purtând o rochie albastră strălucitoare, Yu Wenxia a salutat publicul aflat la stadionul Dongsheng din Ordos, situat în centrul uriaşei regiuni chineze Mongolia interioară şi care are trista reputaţie de a fi „cel mai mare oraş-fantomă al planetei“, informează Reuters.
„Îmi place să zâmbesc şi îmi place muzica“, spunea Yu într-un clip postat pe site-ul concursului, în care vorbea despre faptul că studiază muzica populară chineză.
Sophie Moulds, o studentă la ştiinţe economice în vârstă de 19 ani, din Ţara Galilor, a ocupat locul al doilea în această competiţie, iar Jessica Kahawaty, o studentă la drept în vârstă de 23 de ani, din Australia, este ocupanta locului al treilea.
Anul trecut, câştigătoarea concursului a fost Miss Venezuela - Ivian Lunasol Sarcos Colmenares. România nu a participat anul acesta la Miss World.
Concursul Miss World a fost organizat în China pentru a şasea oară în ultimii nouă ani, în condiţiile în care interesul publicului pentru acest eveniment s-a erodat în Occident. Miss World reprezintă o alternativă faţă de competiţia americană Miss Universe, organizată de Donald Trump.
În 1951, suedeza Kiki Hakansson a câştigat prima ediţie a concursului Miss World, denumit pe atunci Concursul Bikini. În 1986, actriţa americană Halle Berry s-a aflat printre finaliste, iar starul de la Bollywood Aishwarya Rai a fost aleasă Miss World în anul 1994.
Istoria acestui concurs a fost uneori marcată de evenimente dureroase. În 2002, concursul Miss World nu a mai putut fi organizat în Nigeria şi a fost transferat în Marea Britanie, în urma înfruntărilor dintre musulmani şi creştini, soldate cu peste 200 de victime. Conflictele au izbucnit după ce un cotidian nigerian a publicat un articol în care se afirma că profetul Mahomed, dacă ar fi încă în viaţă, şi-ar alege ca soţie pe una dintre candidatele prezente în finala concursului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter