Actualitate

Contabilă, trimisă în judecată pentru că a luat mită 10.000 euro

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/17/02 - mita arhivafoto_ro.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Contabila şefă şi membru în comisia de selecţie a ofertelor la SC Automobile Componente Electrice SRL, în prezent Fujikura Automotive România, Daniela Kiss a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Cluj după ce a primit mită de 10.000 de euro. </strong>

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că în primăvara anului 2007, inculpata Kiss Daniela Maria, în calitate de contabil şef şi membru în comisia de selecţie a ofertelor la SC Automobile Componente Electrice SRL, în prezent Fujikura Automotive România a pretins de la un denunţător, reprezentant la unei societăţi comerciale, o sumă de bani cuprinsă iniţial între 40.000 şi 50.000 lei, stabilită apoi la 59.450 lei. Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în schimbul sumei, femeia urma să transmită informaţii referitoare la ofertele depuse de celelalte societăţi comerciale cu ocazia selecţiei de oferte organizate de această societate comercială pentru extinderea unei hale şi pentru a încheia unele contracte. Inculpata a primit această sumă în cursul lunii mai 2007.
Pentru a disimula adevărata provenienţă a acestor bani, contabila a pus în practică o tranzacţie comercială fictivă între firma denunţătorului şi o altă societate comercială, în baza unor înscrisuri contabile pe care le-a falsificat.
În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparţinând inculpatei Kiss Daniela, iar dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj. „Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul DNA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter